Jovetićeva sloboda košta 28 miliona

Ko bude želio da uzme 22-godišnjeg fudbalera moraće „ljubičastima“ da plati 28 miliona eura
0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Picasaweb
Jovetić, Foto: Picasaweb
Ažurirano: 20.09.2011. 08:15h

Stevan Jovetić definitivno je igrač od koga zavisi budućnost Fiorentine, sa takmičarskog, ali i sa finansijskog aspekta.

Crnogorskom napadaču ugovor sa ljubičastima ističe već u junu 2013. godine, tako da su čelnici kluba u cajtnotu za produžetak saradnje, iz više razloga. Što se bliži kraj ugovora, igračima pada cijena, a u Jovetićevom slučaju i smanjuju se šanse da dođe do produžetka, što, kako javljaju italijanski mediji, prate Čelzi i Arsenal, kao i sve ambiciozniji Napoli.

Čelnici Fiorentine više puta su ponovili da će razgovarati sa Jovetićem, i on je potvrdio da je spreman da potpiše novi ugovor.

- To je naš apsolutni prioritet – kazao je predsjednik kluba Mario Konjinji.

Italijanski mediji javljaju da je prioritet kluba, zapravo – Jovetićevo obeštećenje, tako da su u ugovoru spremili „maksi klauzulu“. Ko bude želio da uzme 22-godišnjeg fudbalera moraće „ljubičastima“ da plati 28 miliona eura, tako bi trebalo da glasi klauzula, oko koje, navodno, i postoje nesuglasice između ljudi koji vode klub i Jovetićevih agenata.

To je, kako pišu mediji, i jasan znak da Fiorentina želi da se obezbijedi, svjesna da će teško zadržati najboljeg igrača, jedinog u aktuelnom sastavu koji je interesantan velikim klubovima i od koga može dobro da zaradi.

Bonus video: