Matador zapalio grad pod Vezuvom

Kapu mu je nedavno skinuo i menadžer Mančester sitija Roberto Manćini: "Da ga imam uvijek bi bio moj prvi izbor u timu. Paklen je igrač", rekao je Italijan...
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2011. 16:06h

Napulj je u delirijumu, navijači slave Edinsona Kavanija poput Dijega Armanda Maradone iz najboljih dana.

A kako i ne bi, donio im je veliku radost protiv Milana, učinio da 60 hiljada ljudi trese „San Paulo”. Urugvajac je u duelu sa šampionom Italije upisao 5. het-trik od kada je stigao u Napoli (ovo mu je druga sezona), pa je svima jasno da je popularni Matador najbolja kupovina „azura” u eri predsjednika Aurelija de Laurentisa.

Kapu mu je nedavno skinuo i menadžer Mančester sitija Roberto Manćini, nakon što mu je Kavani dao gol u Ligi šampiona.

"Da ga imam uvijek bi bio moj prvi izbor u timu. Paklen je igrač", rekao je Manćini.

GOLMANI

De Sanktis (Napoli) - dugo će se prepričavati njegova odbrana kod udarca Akvilanija pri rezultatu 2:1. Već godinama je jedan od najboljih golmana na Apeninima.

Robinson (Blekburn) - uloga spasioca protiv Arsenala pripada njemu, branio je i nemoguće...

ODBRANA

Boateng (Bajern) - osam utakmica Bajern nije primio gol, isto toliko puta se Boateng šetao od pozicije štopera do desnog beka. Međutim, bilo mu je svejedno - svaki meč je odigrao bez greške.

King (Totenhem) - povratak u tim ljubimca navijača i kapitena nije mogao da bude ljepši. Saigrači su mu podarili veliku pobjedu nad slavnim Liverpulom.

Grankvist (Đenova) - bio je anoniman do nedjelje popodne kada je pokazao svoju brzinu na velikoj sceni - protiv Lacija na „Olimpiku”.

SREDINA

Pirlo (Juventus) - u igri „stare dame” se već sada sve vrti oko njega. Ako ga zaobiđu povrede, niko i ne sluti koliko je Juve moćan u ovoj sezoni.

Modrić (Totenhem) - duel protiv Liverpula i evrogol su vjerovatno označili i pomirenje sa navijačima. Odlazak u Čelzi je bio nemoguć, sada je opet poželjan na „Vajt Hart lejnu”, jer Sparsi bez Modrića nisu tako ozbiljan tim.

Bastos (Lion) - pripada „starijoj gardi” u Lionu, ali u svakom meču potvrđuje klasu. Čovjek koji je odavno prerastao francuski fudbal vuče „lavove” ka trofejima.

Fabregas (Barselona) - u samo mjesec od kada je stigao iz Arsenala je uradio sasvim dovoljno da se dokaže da je pravo pojačanje za Katalonce.

Marfi (Fulam) - njemu je pripala čast da zakine” Mančester siti za dva boda čime je razbijesnio Roberta Manćinija.

Nani (Mančester junajted) - čovjek kojem je donedavno fudbal bio zabava je kod ser Aleksa Fergusona promijenio navike - sada je jedan od najboljih igrača u Premijer ligi.

NAPAD

Kavani (Napoli) - izdanjem protiv Milana je zaplašio cijelu Italiju. Matador se vraća na veliku scenu...

Jakubu (Blekburn) - debi nije mogao da bude bolji - dao je dva gola u trijumfu protiv Arsenala. Mada, kakva je odbrana „tobdžija”, učinak Nigerijca i ne mora da impresionira.

Mesi (Barselona) - oko 90 hiljada srećnika na „Nou Kampu” je imalo čast da ga gleda protiv Osasune.

Podolski (Keln) - igra u reprezentativnoj formi - Joakim Lev ga ne ispušta iz vida, u njegovu klasu se uvjerio i protiv Bajera.

Adebajor (Totenhem) - Totenhem je dobio ekstra pojačanje, igrača koji garantuje makar 15 golova u sezoni. U dva kola ih je dao već tri.

Falkao (Atletiko Madrid) - na „Kalderonu” će brzo da se zaborave Aguero i Forlan, jer se navijačima pod kožu uvukao čudesni Kolumbijac. Upisao je het-trik protiv Rasinga.

Galerija

Bonus video: