Mančesteru derbi sa Čelzijem, deveti gol Runija

Mančester junajted savladao Čelzi (3:1) i iskoristio kiks Mančester sitija protiv Fulama (2:2) da ostane sam na vrhu tabele
61 pregleda 0 komentar(a)
runi, Foto: Reuters
runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2011. 17:38h

Možda Čelzi u eri Andrea Viljaš-Boaša neće biti tako loš kao u posljednjoj sezoni Karla Anćelotija, ali je sve to i dalje preslabo za Mančester junajted - ekipa ser Aleksa Fergusona zabilježila je u derbiju 5. pobjedu u 5. utakmici ove sezone (3:1).

A drugi mančesterski klub, Siti, okliznuo se na gostovanju Fulamu (2:2), pa su „đavoli” ostali sami na vrhu tabele Premijer lige.

"Nastavljamo u pravom ritmu", prokomentatisao je Ferguson.

I u preostala dva današnja meča Premijer lige postignuta su po četiri gola, ali su svaki dali domaćini - Sanderlend je napunio mrežu Stouka (4:0), dok je nešto ranije Totenhem bio jednako ubjedljiv protiv Liverpula.

Čelzi je u prvom poluvremenu na „Old trafordu” čak 10 puta šutirao na gol Junajteda, što je možda bila najava uspješne misije Viljaš-Boaša, ili samo optička varka, jer je protivnik igrao bez Nemanje Vidića i Rija Ferdinanda, a na semaforu pisalo - 3:0!

Mančester je, naime, gotovo svaki ulazak u protivnički šesnaesterac koristio da postigne gol. Smoling je pogodio glavom iz prekida, doduše nakon ofsajda, Nani nije ni morao da ulazi u šesnaesterac (parabola u raklje sa 20 metara), dok je Runi sa pet metara postigao deveti gol u Premijer ligi ove sezone. Igračima Čelzija preostalo je samo da se hvataju za glavu.

"Bila je to luda utakmica. Konačan rezultat nikako ne odslikava šta se dešavalo na terenu. Imali smo puno šansi, ali nismo našli svoj put - rekao je Viljaš-Boaš.Drugo poluvrijeme će se pamtiti po prvom golu Fernanda Toresa u sezoni (tek drugim za osam mjeseci u Čelziju), te reviji bizarnih promašaja kakvu ne pamti vrhunski fudbal.

Prvo je Runi namjestio loptu na bijelu tačku i kada su svi vidjeli njegov 10. gol ove sezone, stajna noga je proklizala i lopta je odletjela pet metara pored gola!

Revanširao mu se Fernando Tores, koji je sedam minuta prije kraja prošao čak i golmana De Heu, ispred sebe je imao praznu mrežu, ali je loptu sa peterca neobjašnjivo poslao pored gola za grohotan smijeh 70 hiljada navijača Mančestera.

"Bio je to veliki promašaj, ali dešava se i velikim fudbalerima. Podjsetio me je na promašaj Forlana u prijateljskom meču protiv Juventusa prije nekoliko sezona", kazao je Ferguson.

I to nije bilo sve, Dimitar Berbatov je u sudijskoj nadoknadi ispred sebe imao takođe prazan gol, ali je reagovao toliko sporo da je Ešli Kol stigao da se pojavi niotkuda i klizećim startom odbrani mrežu.

A uporedo sa trkom dva mančesterska kluba na tabeli, nastavlja se i paklena trka Vejna Runija i Serhija Aguera na listi strijelaca. Argentinac je na gostovanju Fulamu postigao dva, stigao do brojke osam, ali šta to vrijedi kada su „građani” u nastavku ispustili prednost i tugovali nakon 2:2.

"Nevjerovatno je da ispustimo pobjedu u utakmici u kojoj smo vodili sa 2:0 i imali potpunu kontrolu igre. Ovo treba da nam bude velika lekcija", razočaran je bio Roberto Manćini.

Totenhem se poigrao sa Liverpulom, ali je tri od četiri gola postigao dok je protivnik imao dva igrača manje na terenu. Čarli Adam u 28. i Martin Škrtel u 63. su se divljačkim startovima pobrinuli da se Totenhem vrati na pravi put.

"Dva crvena, pa šta? Mi smo dominirali i kada je bilo 11 na 11", rekao je Hari Rednap.

Ključ je bio u Luki Modriću - igrač koji je cijeli avgust i polovinu septembra bio u depresiji zbog neuspjelog transfera u Čelzi, konačno je odigrao kako umije, postigao je fantastičan gol za 1:0 i pokazao da Totenhem i sa njim i bez njega nije isti tim.

Rezultati:

Mančester junajted - Čelzi 3:1

Smoling 8, Nani 37, Runi 45 - Tores 46

Fulam - Mančester siti 2:2

Zamora 55, Marfi 75 - Aguero 18, 46

Sanderlend - Stouk 4:0

Brembl 5, Vudgejt (autogol) 11, Gardner 28, Larson 58

Totenhem - Liverpul 4:0

Modrić 7, Defo 66, Adebajor 78, 90+4

Bonus video: