Runi je trenutno bolji od Mesija

Znam da je Leo Mesi bio nedodirljiv posljednje dvije ili tri godine, ali u ovom trenutku mislim da ne postoji tako kompletan igrač kao Vejn - tvrdi 36-godišnji napadač
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: REUTERS
Vejn Runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.09.2011. 10:18h

Robi Fauler, legenda Liverpula i trenutno član tajlandskog Mangtong junajteda, za britanske medije je rekao da je oduševljen igrama koje na startu ove sezone pruža Vejn Runi.

"Vejn Runi je najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku. Znam da je Leo Mesi bio nedodirljiv posljednje dvije ili tri godine, ali u ovom trenutku mislim da ne postoji tako kompletan igrač kao Vejn. On je potpuno definisao svoju igru, sada potpuno učestvuje u kreiranju igre, a potom je efikasan u završnici", istakao je Fauler.

On cijeni i Argentinca, ali smatra da ne učestvuje u igri tako aktivno kao Runi.

"Vejn je stalno u igri. Kada ne ide Mančesteru, tada je on taj koji pokreće čitav tim. Pravi je lider na terenu i nije čudo što je Aleks Ferguson sve uradio da ga ostavi na "Old Trafordu". Mančester je imao u prošlosti igrače za koje se mislilo da se ne mogu zamijeniti, mislim na Erika Kantonu, Ruda Van Nistelroja i Kristijana Ronalda, ali gledajući šta radi Vejn, mislim da je u ovom trenutno apsolutno nezamjenljiv igrač".

Fauler posebno hvali način na koji Runi postiže golove.

"Vidi se da je naporno radi da popravi realizaciju, ali u ovom trenutku je svestran igrač i mislim da je bez premca na svijet", zaključio je 36-godišnji Fauler, koji je osim za Liverpul igrao još za Lids, Mančester siti, Kardif, Blekburn, Nord Kvinsland (Australija) i Pert (Australija).

Bonus video: