Mogren protiv Mladosti i tradicije

"Mladost nije godila ni jačem Mogrenu nego što je ovaj sada. Mi, međutim, imamo dosta ambicija, zbog toga treba da dobijemo utakmicu" rekao je Milačić.
74 pregleda 0 komentar(a)
Mogren, Foto: Zoran Đurić
Mogren, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.09.2011. 16:22h

Mogren je u prošlom kolu remizirao na Lugovima protiv tradicionalno neugodnog Petrovca, a sjutrašnji protivnik (Mladost) takođe je uvijek neugodan “žutima”. Četa Branislava Milačića nakon šest kola ima pet bodova manje od lidera Budućnosti, a sjutra će sigurno biti na teškom ispitu na Starom aerodromu. Budvani, međutim, žele da opravdaju visoke ciljeve...

"Utakmica je važna i teška, jer postoji opasnost da puno zaostanemo na tabeli. Prošle godine smo dva puta igrali neriješeno sa njima u gostima, dok smo kod kuće slavili minimalnu pobjedu od 1:0. Mladost nije godila ni jačem Mogrenu nego što je ovaj sada. Mi, međutim, imamo dosta ambicija, zbog toga treba da dobijemo utakmicu" rekao je Milačić.

Šampion je na ispitu zbog važnosti meča, nije zanemarljiv ni bodovni zaostatak u odnosu na lidera, a ni igra nije bila na nekom zavidnom nivou na većini mečeva. Ima li pritiska pred sjutrašnji meč?

"Nema, atmosfera je uobičajena, svjesni smo da nije lako odbraniti titulu. To čak nije lako ni za Barselonu. To je težak zadatak, naročito jer imamo ekipu koja je renovirana. No, igrači Mogrena znaju da nijesu došli u Budvu kao turistički radnici. A ko ne može da trpi pritisak nije za ozbiljan klub. Kvalitet fudbalera ne ogleda se samo u tome kako udaraju po lopti, već i u tome kakva im je mentalna sposobnost, karakter" istakao je trener Mogrena.

Milačić ima puno komplimenata na račun domaćina, koji ima samo tri boda manje od Budvana ...

"Igraju atraktivan fudbal, imaju izvanrednog trenera. Mladost ima puno mladih, perspektivnih igrača, ali i iskusne fudbalere. Oni su svakako veoma ozbiljan kandidat za plasman na evropsku scenu" rekao je Milačić.

Budvani su u srijedu u prvom meču osmine finala Kupa opravdali ulogu favorita protiv Mornara na Lugovima (slavili sa 2:0).

"Sigurno da smo očekivali pobjedu, a dobro je svakako što smo uspjeli da slavimo" dodao je trener Budvana.

Nepoznanica je da li će “žuti” moći da igraju u najjačem sastavu, jer je tokom sedmice više fudbalera Mogrena imalo zdravstvenih problema.

"Na probleme zbog virusa žalili su se Kapisoda, Tatar, Ranđelović, Gluščević, Bogić, ali vidjećemo kakva će biti situacija do početka utakmice" zaključio je Milačić.

Mladost napada šampiona

Ako Mladost i Mogren odigraju i približno interesantan duel kao u njihovom posljednjem međusobnom okršaju na Starom aerodromu, onda će zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar prisustvovati pravom prazniku fudbala. Mogren je, u maju, golom u finišu uspio da odoli Mladosti i dođe do boda koji je značio titulu.

"Zaista smo odigrali dobro protiv šampionske ekipe Mogrena i samo enormna sportska sreća je našem rivalu donijela važan bod. I sada ćemo napasti, ići na pobjedu. Zašto da ne, pa Mogren je lošija ekipa nego što je bila prethodne sezone i samo je potrebno da moji igrači budu raspoloženi. Tačnije, da odigraju onako kako ja znam da oni mogu. Demonstrirali su šta znaju u Kupu protiv Bratstva, u utakmici u kojoj nijesam mogao da nađem niti jednu zamjerku igračima. Nadam se da će tako biti i protiv Mogrena, uz dodatni motiv jer igramo sa zvaničnim prvakom. Nedostajaće nam povrijeđeni Krkeljić, dok se Raičević oporavlja i nadam se da će biti spreman da nam pomogne" rekao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

Mladost - Mogren

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Veselin Đuranović (Podgorica). Početak u 16 časova.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Čabarkapa, Šofranac, Lakić, Živković - Lončar, Petrović, Savićević, Mijušković - Rašović, Merdović.

Mogren (4-3-2-1): Todorović - Ivanović, Simović, Batak, Lakić - Mirković, Kapisoda (Tatar), Matić - M. Zec, Vujović - Gluščević.

Bonus video: