Gluščević: Naredni mečevi pokazaće da li smo za vrh

"Protiv Petrovca smo imali pravu igru, ali nije nam se dalo da dođemo do trijumfa. No, bože moj, i to je fudbal" rekao je kapiten Budvana
79 pregleda 0 komentar(a)
Gluščević, Foto: Luka Zeković
Gluščević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.09.2011. 19:15h

Mogren se u vrlo nezgodnom trenutku okliznuo protiv Petrovca na svojim Lugovima. Komšije su se po ko zna koji put pokazale kao vrlo nezgodan gost i zakinule Budvane, kojima je još teže što su bez trijumfa ostali bukvalno u posljednjim sekundama meča. U sudijskoj nadoknadi Muhović je izjednačio na 1:1, čime su “žuti” nakon šest prvoligaških kola dospjeli na pet bodova zaostatka u odnosu na vodeću Budućnost.

"Lopta nije bila ni ušla u našu mrežu, a već je bio kraj - na slikovit način se prisjetio Vladimir Gluščević, kapiten Mogrena, koji je doveo domaćina u vođstvo u 52. minutu.

"Nemamo se čime pohvaliti u rezultatskom smislu, ali bilo bi mi lakše da smo izgubili bodove u ranijim mečevima protiv Sutjeske ili Bokelja. Ozbiljno smo radili u pauzi, bili smo mnogo bolji rival u posljednjem meču, ali eto primili smo taj pogodak u finišu... Tradicija je čudo, mada smo trebali da dodamo gas i postignemo drugi pogodak" kaže iskusni špic.

Gluščević, međutim, ne očajava nakon svega, naprotiv...

"Mnogo je značajno da ne padnemo nakon ovoga, da ne bi kola krenula nizbrdo. Imamo divnu atmosferu, ali nije problem što smo u minusu pet bodova koliko u tome što nijesmo imali željenu igru. Protiv Petrovca smo, međutim, imali pravu igru, ali nije nam se dalo da dođemo do trijumfa. No, bože moj, i to je fudbal" rekao je kapiten Budvana.

Mogren je ostvario četiri pobjede, a uz remi sa Petrovcem šampion je doživio poraz u derbiju od Rudara pod Golubinjom. Budućnost je ostvarila svih šest pobjeda i napravila razliku već u uvodu šampionata. Šampion je posustao, dok Pljevljaci u stopu prate lidera (Rudar ima dva boda manje od podgoričkog tima).

"Nije baš ni toliko rana ova faza, a mislim da je ovakav zaostatak ogroman u domaćoj ligi. Neće nam pomoći da sada lomimo glavu, najbitnije je da se potrudimo kako bismo se vratili u igru boljim rezultatima, da uđemo u pobjednički tok. Nekoliko narednih mečeva pokazaće da li možemo da se uključimo u borbu za vrh. Kvalitet posjedujemo, a obećavajući je i dobar rad koji smo imali u posljednje dvije sedmice" ističe Gluščević.

Treba i vremena

Poznato je da su Budvani promijenili puno tokom ljeta, da su otišli Grbić, Ćetković, Božović, Janjušević, Nuhi, Jovanović... Aktuelni šampion se, međutim, pripremao za tako velike promjene, a prodaja Grbića i Ćetkovića naslućivala se još u finišu prethodne sezone.

"Sigurno da nam treba vremena, Mogren je promijenio ekipu koja je pravljena tri godine. Sada su dobili prostor i mlađi momci, imamo 6-7 novih fudbalera u timu, i to na svim pozicijama. A da li imamo kvalitet kao lani - mislim da ne! Treba malo vremena da se novi igrači adaptiraju, a kao što sam već rekao - u narednim mečevima ćemo vidjeti da li smo sposobni da se upustimo u borbu za najviši plasman" zaključio je kapiten Budvana.

Bonus video: