Meč za vađenje

"Pauza je dobrodošla, potrudili smo se da ispravimo greške. Utakmica je bitna i za nas i za Dečić, pokušaćemo da prekinemo seriju loših rezultata", kaže Rade Vešović, trener Zete.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2011. 09:18h

Neugodna tradicija u komšijskom derbiju je prošlost za Dečić koji je Zeti na posljednjem okršaju napunio mrežu (3:0). Pobjeda je prijeko potrebna Tuzanima, tim prije jer su proteklu pauzu u prvenstvu dočekali sa “petardom” primljenom na gostovanju lideru Budućnosti.

"Pauza nam je svakao dobrodošla, jer nije nimalo prijatno izgubiti sa 5:0. I nijesmo ekipa koja zaslužuje dno tabele, jer imamo individualni kvalitet za daleko bolju poziciju. Zato se nadamo da ćemo konačno krenuti sa pobjedama i to u seriji. Znamo da protiv Zete neće biti lako, jer su i oni ekipa koja je neočekivano loše startovala. Ni oni se igračkim potencijalom kojim raspolažu ne zadovoljavaju donjim dijelom tabele i znamo da nas očekuje žestok okršaj. Naša prednost u njemu, biće domaći teren i publika. Zato mislim da smo bliži pobjedi, tim prije jer su osim golmana Dreševića, svi igrači spremni za derbi", kazao je Edin Lekić, kapiten Dečića.

Nakon tri vezana poraza (od Budućnosti, Bokelja i Berana), Zeta je u nezavidnoj poziciji...

"Pauza je dobrodošla, potrudili smo se da ispravimo greške. Utakmica je bitna i za nas i za Dečić, pokušaćemo da prekinemo seriju loših rezultata. Dečić igra na svom terenu, tako da domaćinu prepuštam ulogu favorita. Dobro smo radili u minuloj pauzi, ali sve treba da dokažemo na terenu. Pokušaćemo da dođemo do pozitivnog rezultata, što je za nas svaki ishod sem poraza", kaže Rade Vešović, trener Zete.

Vešović nakon svega mora da oporavi ekipu i na psihološkom planu, pogotovo jer je Zeta u prvenstvo ušla kao kandidat za gornji dio tabele.

"Treba imati u vidu da smo od pet utakmica čak tri odigrali na strani. Ovo je izmijenjena ekipa, napustilo nas je nekoliko igrača, dok pojedini koji su sada sa nama nijesu bili standardni u timu do ove sezone. Imamo mali fond igrača, a dodatni problem predstavljaju povrede Kneževića i Radulovića, koji su veoma bitni igrači za nas. Igrači dobro rade na treninzima, ali imamo problem na utakmicama, kao da uđu u neku malodušnost. Potrudićemo se da se malo trgnemo, vidjećemo da li smo se oporavili u psihološkom pogledu", zaključio je trener Zete.

Bonus video: