Kapelo: Na Vembliju nemamo samopouzdanje

“Razgovarao sam sa Đovanijem Trapatonijem (selektor Republike Irske), čiji je tim igrao u Crnoj Gori prije dvije godine. Rekao mi je da nas čeka uzavrela atmosfera”, istakao je Kapelo
65 pregleda 0 komentar(a)
Fabio Kapelo, Foto: Beta/AP
Fabio Kapelo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.09.2011. 10:19h

Engleska je nadomak prvog mjesta u grupi G, ali je Fabio Kapelo i sam priznao da je njegov tim imao sreće protiv Velsa (1:0).

Italijanski stručnjak je čak ocijenio da njegovi igrači ne mogu da se suoče sa pritiskom kad igraju na Vembliju.

To je potkrijepljeno i činjenicama - prije meča sa komšijama, Englezi su bili bez pobjede u četiri meča, pošto su remizirali sa Crnom Gorom, Švajcarskom i Ganom, a poraženi su od Francuske.

U sinoćnjem duelu Ešli Jang je postigao jedini gol u 35. minutu, a Robert Ernšou je propustio nevjerovatnu priliku za izjednačenje u drugom poluvremenu, kada je sa pet metara promašio prazan gol.

“Da, imali smo sreće”, rekao je Kapelo na konferenciji za novinare nakon meča. “Ovdje (na Vembliju) gubimo samopouzdanje. Neki igrači obično znaju da predriblaju supranika i odu pravo na gol, ali to ovdje nije bio slučaj. Uzgred, zahtijevam da prilikom centaršuta tri igrača budu ispred gola, a u ovoj utakmici je stalno bio po jedan.

Italijanski stručnjak je priznao da se zabrinuo u finišu meča.

“Nismo igrali dobro prvih 20 i posljednjih 15 minuta, kada smo mnogo strijepili. Loše smo dodavali loptu i nismo vršili pritisak na protivnika. Kada igramo na Vembliju, želim da “davimo” rivala presingom, da igramo da više hrabrosti. Tako je bilo u kvalifikacijama za Mundijal, ali sada nije”.

Kapelo nije htio da kritikuje nijednog igrača pojedinačno, a nije htio ni da odgovori na novinarsko pitanje zašto je u 72. minutu zamijenio Franka Lamparda, koji je bio na klupi na utakmici sa Bugarskom.

“Svi fudbaleri su igrali na istom nivou. Bilo je dobrih momenata, ali i trenutaka kada se svima falilo samopouzdanja”.

Selektor Engleske se sada okreće duelu sa Crnom Gorom 7. oktobra na stadionu pod Goricom, u kojem je njegovom timu bod dovoljan da osigura prvo mjesto u grupi.

“Nama je potreban bod da bismo ili sigurni, a njima pobjeda nad nama, ali i Švajcarskom. Utakmica u Crnoj Gori će biti teška, jer sam razgovarao sa Đovanijem Trapatonijem (selektor Republike Irske), čiji je tim igrao tamo prije dvije godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Rekao mi je da nas čeka uzavrela atmosfera”, zaključio je Kapelo.

Bonus video: