Švajcarska bolja od Bugarske, Engleska jedva sa Velsom

Švajcarsku ka trijumfu lansirao Šaćiri sa tri gola, dok je Englezima bio dovoljan i pogodak Ešlija Janga
63 pregleda 0 komentar(a)
Džerdan Šaćiri, Foto: Reuters
Džerdan Šaćiri, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.09.2011. 19:23h

Engleska se minimalnom pobjedom protiv Velsa prbližila plasmanu na Evropsko prvenstvo, a meč koji je bio mnogo važniji za raspoloženje u Crnoj Gori pred posljednje dvije utakmice u grupi nije donio ništa pozitivno - Švajcarska je u Bazelu savladala Bugarsku sa 3:1 i došla na tri boda minusa u odnosu na „hrabre sokole”.

A sve je počelo kako je samo moglo da se poželi na „Sent Jakobu”, jer su Bugari već poslije devet minuta igre došli u vođstvo - pogodio je štoper Partizana Ivan Ivanov nakon kornera.

Iako ni Bugari nisu briljirali, daleko od toga, igra Švajcarske nakon primljenog gola svodila se na učinak samo jednog fudbalera. Međutim, protiv razbijene vojske Lotara Mateusa je i to bilo dovoljno - Džerdan Šaćiri je činio čuda, a het-trikom se pobrinuo da Švajcarci šanse za baraž održe realnim.

"Ovo je moj prvi het-trik! Bili smo bolji od početka, a onda smo dozvolili da primimo gol. Na pravom smo putu, ako nastavimo ovako siguran sam u uspjeh", rekao je Šaćiri.

Napadač Bazela, koji je rođen u Gnjilanu, prvo je u sudijskog nadoknadi prvog poluvremena izjednačio, a u nastavku i dovršio posao - svaki od njegova tri gola je bio remek djelo, golman Bugarske Mihajlov nije imao šansi...

Švajcarci naredni meč igraju sa Velsom u Kardifu 7. oktobra, istog dana će Crna Gora da dočeka Englesku. Međutim, već sada je jasno da će se u posljednjem kolu, u meču Švajcarska - Crna Gora, rješavati sve oko putnika u baraž.

Samo nekoliko dana nakon velike pobjede u Sofiji, Englezi su podbacili, ali su Velšani vjerovatno toliko bili fascinirani „Vemblijem” da nisu ni smjeli da zakinu Albion za neki bod. Timu Fabija Kapela je na kraju bio dovoljan i pogodak Ešlija Janga u 35. minutu na asistenciju Stjuarta Dauninga.

"Djelimično sam zadovoljan, iako smo u nastavku patili i mogli čak i da primimo gol. Protivnik je bio opasan, ali dođe vrijeme kada vam je rezultat važniji od drugih stvari", kazao je Kapelo.

Bonus video: