Hicfeld: Nema više euforije u Crnoj Gori

"Mislim da nakon 1:1 sa Bugarskom i poraza u Velsu euforija više ne stanuje u Crnoj Gori", rekao je Hicfeld
58 pregleda 0 komentar(a)
Otmar, Foto: Reuters
Otmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2011. 21:40h

Dva rezultata koja najmanje odgovaraju Crnoj Gori ujedno su i najrealnija uoči večerašnjih okršaja u kvalikacionoj grupi G - Švajcarska u Bazelu ima veliku šansu da pobijedi otpisanu Bugarsku, baš kao što je I Engleska ogromni favorit protiv takođe otpisanog Velsa.

Poraz Crne Gore u petak veče u Kardifu oživio je nadu reprezentacije Švajcarske da može da napravi veliki “kambek” i na kraju zauzme drugo mjesto u grupi, što donosi plasman u baraž za Evropsko prvenstvo. Pred prvu od tri utakmice u kojima su im potrebne pobjede, Švajcarci nisu samo Bugarima poslali prijeteće poruke. “Pecnuli” su i Crnu Goru.

- Mislim da nakon 1:1 sa Bugarskom i poraza u Velsu euforija više ne stanuje u Crnoj Gori. Imamo šansu da zabilježimo tri pobjede do kraja i osvojimo drugo mjesto, to je naš apsolutni cilj - rekao je selektor Švajcarske Otmar Hicfeld uoči okršaja sa Bugarima.

U Crnoj Gori možda više nema euforije, ali nema je ni u Švajcarskoj - uoči okršaja sa Bugarima na “St. Jakob-parku” prodato je svega 15 hiljada karata, što je polovina od ukupnog kapaciteta.

- Definitivno da nam treba podrška sa tribina. Navijači su uvijek bili naš 12. igrač. Nadam se da će se mnogi predomisliti i da će ipak doći na stadion. A ako ipak bude 20 hiljada, molim ih da navijaju kao da ih je 40 hiljada - poručio je popularni “general”.

Da bi osvojili drugo mjesto u grupi, Švajcarci moraju da pobijede Bugarsku kod kuće, Vels u gostima i Crnu Goru kod kuće.

- Igrali smo 2:2 na “Vembliju”, ali tamo smo bili rasterećni. Večeras će nam biti teže, moramo da se nosimo sa ulogom favorita. Vjerujem da ćemo uspjeti da kontrolišemo pritisak - dodao je Hicfeld.

Bugari su stigli u Bazel bez šansi da budu drugi, jer dva kola uoči kraja kvalifikacija imaju šest bodova manje i slabiji međusobni duel od Crne Gore.

Ipak, neće se predati, kaže selektor Lotar Mateus.

- Igrači uvijek trebaju da imaju motiv kada nose nacionalne boje.

Upitan ko ima veće šanse da bude drugi, Crna Gora ili Švajcarska, Mateus je tipovao na večerašnjeg protivnika.

- Petak je bio predivan dan za Švajcarsku. Ona je sada favorit da bude druga - kazao je Mateus.

Englezi čekaju Vels u Londonu, ali što god da urade - za ovjeru plasmana na EP biće im potreban bod u Podgorici 8. oktobra. Četa Fabija Kapela večeras će pokušati da pobjegne Crnoj Gori na plus šest, uz utakmicu više, ali i da zabilježi prvu pobjedu na svom terenu od seprembra prošle godine. Jer, nakon što su dobili Bugare (4:0), Englezi su na “Vembliju” remizirali sa Crnom Gorom (0:0), Ganom (1:1) i Švajcarskom (2:2).

- Kući igramo teže u gostima jer se protivnik obično brani. Ali, jedan gol mijenja utakicu, nadam se da će tako biti i večeras - kazao je Fabio Kapelo.

Velšani stižu na “Vembli” bez suspendovanih Belamija i Vona, ali sa vjerom da mogu da naprave prvorazredno iznenađenje.

- Pobjeda nad Crnom Gorom nam je ulila samopouzdanje i zaista vjerujemo da možemo ovdje da napravimo dobar rezultat - kazao je Geret Bejl.

Bonus video: