Kranjčar: Možemo da budemo ubojiti u napadu

"Ukoliko i ne prođemo onako kako želimo, u podsvijesti znamo da smo u igri za plasman na Euro" kazao je crnogorski selektor na konferenciji za novinare neposredno pred polazak.
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2011. 08:37h

Naši reprezentativci otputovali su za Vels čarterom Montenegro erlajnza, a selektor Zlatko Kranjčar vjeruje da će ostrvska misija ponovo biti uspješna. "Sokoli" nikada nijesu poraženi na Ostrvu (igrali bez golova sa Republikom Irskom i Engleskom), mada se ovog puta traži pobjednička formula...

"Zadovoljan sam kako su protekle pripreme, igrači su pokazali da imaju motivaciju, koncentraciju i svijest šta znači naredni meč. Svjesni su, dakle, da bi nam pobjeda omogućila da u dva završna meča u kvalifikacijama napravimo korak ka plasmanu na Prvenstvo Evrope. Šteta za Bašu, ali oporavlja se Džudović, nadam se da će biti spreman da zaigra. Ako on bude falio, nedostajaće kompletna odbrana koja je iznijela teret u dosadašnjem takmičenju. Vjerujem, ipak, da će ostali igrači nadomijestiti njihovo odsustvo. Ukoliko i ne prođemo onako kako želimo, u podsvijesti znamo da smo u igri za plasman na Euro" kazao je crnogorski selektor na konferenciji za novinare koja je održana u hotelu "Siti" neposredno pred polazak za aerodrom.

Tim je poznat, a ukoliko ne bude igrao Džudović, Savić će igrati desnog beka. Izvjesno je, međutim, da će Crna Gora biti totalno ofanzivna u Velsu - Đalović je isturen u špicu, a iza njega su Vukčević, Vučinić i Jovetić...

"U nekim fazama ćemo biti preofanzivni, ali sigurno da će Đalović morati da se vraća. Pokušaćemo da diktiramo ritam. Ako budemo imali dobru pas-igru, imaćemo i prostor na sredini, tako da u napadu možemo da djelujemo sa jednim ili dvojicom igrača više. Možemo da budemo ubojiti u napadu, jer imamo kvalitet i sprinterske sposobnosti Vučinića, Jovetića, pa i Đalovića" kazao je Kranjčar.

Selektor je potom komentarisao izjavu Fabija Kapela koji je kazao da bi po svaku cijenu želio da izbjegne da gostovanje u Podgorici 7. oktobra odlučuje o prvom mjestu u grupi. Tri kola uoči kraja kvalifikacija naša reprezentacija i Engleska imaju po 11 bodova.

"Kapelo je dobar stručnjak i realan je u procjeni. Uvidio je da Crna Gora ima kvalitet i zna da bi posljednja utakmica mogla da bude teška za njih. Za razliku od njih, mi nakon toga imamo i utakmicu sa Švajcarskom" zaključio je Kranjčar.

Galerija

Bonus video: