Kapelo se plaši Crne Gore: Samo da nam ne odlučuje u Podgorici!

"U Podgorici će nas čekati vrlo teška utakmica. Stadion, teren, navijači... svi će biti izuzetno teško po nas..." kazao je Kapelo
0 komentar(a)
kapelo, Foto: Reuters
kapelo, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.08.2011. 15:21h

Selektor Engleza Fabio Kapelo ne želi da gostovanje u Podgorici 7. oktobra odlučuje o plasmanu njegove selekcije na Evropsko prvenstvo.

Uoči sjutrašnjeg gostovanja Bugarima u Sofiji, Kapelo je engleskim medijima otkrio plan, a on ukratko glasi - po svaku cijenu izbjeći "must-win" utakmicu (biti ili ne biti) na stadionu pod Goricom narednog mjeseca.

Tri kola uoči kraja kvalifikacija Engleska i Crna Gora poravnate su na čelu grupe G sa po 11 osvojenih bodova.

"U Crnoj Gori igramo posljednju utakmicu u kvalifikacijama i treba da obezbijedimo prvo mjesto u grupi prije tog gostovanja. Jer, u Podgorici će nas čekati vrlo teška utakmica", kazao je popularni Don Fabio, a onda obrazložio:

"Stadion, teren, navijači... sve će biti izuzetno teško po nas, zbog čega treba da utadimo dobar posao u naredna dva meča kako bismo izbjegli da nam odlučuje tamo", kazao je Kapelo.

Engleska sjutra veče gostuje Bugarskoj, a u utorak dočekuje Vels. Kapelo smatra da bi maksimalan učinak u te dvije utakmice poštedio Engleze pritiska uoči gostovanja u Crnoj Gori, iako ne mora da bude tako.

Jer, ekipa Zlatka Kranjčara ima takođe da odigra tri meča do kraja, jedan prije, a jedan poslije okršaja sa Englezima u Podgorici. Crna Gora sjutra gostuje Velsu u Kardifu, a u posljednjem meču kvalifikacija, 11. oktobra, putuje u Bazel na megdan Švajcarskoj.

Englezi, dakle, uoči raspleta kvalifikacija nisu baš sigurni u prvo mjesto, naravno zbog Crne Gore. Utakmica protiv Bugara u Sofiji za njih je krucijalna, baš kao i naša u Kardifu sa Velsom.

"Bugarska je reprezentacija koja ima dosta kvaliteta, a dobra je i u prekidima. Čeka nas teško gostovanje u Sofiji. Dobili smo Bugarsku u prvom meču 4:0, ali sjećam se da su i oni imali neke šanse. Za nas bih rekao da smo više prilika stvorili kada smo protiv Crne Gore odigrali 0:0, nego kada smo dobili Bugarsku 4:0", istakao je italijanski stručnjak.

Stiven Džerard i Džek Vilšir propustiće zbog povreda gostovanje u Sofiji, pa će Kapelo početi sa Lampardom i Berijem kao parom centralnih veznih fudbalera.

Bonus video: