Iznenađenje u Golubovcima, prvijenac Berana

"Ovakvom igrom možemo da dobijemo svakog u ligi. Moramo da nastavimo da dobro radimo i igramo, kako bi sačuvali status prvoligaša", kazao je trener Berana, Slobodan Đukić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 08:13h

Povratnik u društvo najboljih crnogorskih klubova, ekipa Berana, u petom kolu je senzacionalno došla do prvih bodova, i to na Trešnjici protiv Zete.

Bezvoljni početak domaćina, gostujući igrači su iskoristili da se rastrče po terenu i zaprijete već u četvrtom minutu, kada je Rajković centrirao a Lalević loptu prebacio preko gola. Iskupio se Lalević već u sljedećem napadu sjajanim golom iz slobodnjaka sa 20 metara preko „živog zida“.

Samo tri minuta je trajala radost Beranaca, pošto je Korać iskoristio smušenost odbrane da asistira Došljaku, koji je glavom zakucao loptu pod prečku. No, to nije obeshrabrilo Berance koji su nastavili da napadaju do novog vođstva. Lalević je ubacio loptu, Brnović odbio samo do Šćekića koji je iz blizine bio neumoljiv.

I opet je Zeta stizala prednost zahvaljujući greški odbrane, ali i golmana Akovića pa je Orlandić iskoristio poklon da glavom sa vrha kaznenog prostora pogodi nebranjenu mrežu. U posljednjim trenucima prvog dijela Došljak je neoprezno srušio Bojovića za penal koji je realizovao Zejnilović.

"Sve čestitke zaslužuju moji igrači, koji su u potpunosti uradili sve ono što smo se dogovorili. Ovakvom igrom možemo da dobijemo svakog u ligi. Moramo da nastavimo da dobro radimo i igramo, kako bi sačuvali status prvoligaša", kazao je trener Berana, Slobodan Đukić.

U nastavku je Zeta pokušavala, ali nije imala snage da dođe do pogotka. Aković je uspio da sjajno osujeti Burzanovića, ali su i Beranci imali prostora za kontre, ali je najizgledniju priliku prokockao Lalević.

Bonus video: