Pobjeda po svaku cijenu

"Ne odričemo se borbe za vrh, iako su nam najjače ekipe odmakle, to nije razlika koja ne može da se stigne. Nadam se da od Berana počinje naša serija - istakao je Kaluđerović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2011. 07:58h

Pobjeda po svaku cijenu - deviza je sa kojom fudbaleri Zete ulaze u današnji okršaj sa Beranama na Trešnjici.

Iako su prošla samo četiri prvenstvena kola, u taboru prvog crnogorskog šampiona već je upaljena lampica za alarm. Porazi od Budućnosti i Bokelja, a posebno način na koji su doživljeni, sušta su suprotnost od onog što se prije početka sezone očekivalo od čete Rada Vešovića.

"Po svaku cijenu moramo da pobijedimo, drugog izbora jednostavno nemamo. Mislim da smo spremni da pružimo dobru partiju i da pokažemo da smo puno bolja ekipa od onog što smo demonstrirali u posljednja dva kola", kaže defanzivac Zete Miroslav Kaluđerović.

Zetu za Berance vežu lijepe uspomene, u pitanju je rival protiv kojeg su Golubovčani 2007. slavili u gostima i osigurali prvu titulu. Pet sezona kasnije, Zećani protiv istog rivala, sada doduše na svom terenu, igraju meč za vađenje.

"Ne odričemo se borbe za vrh, iako su nam najjače ekipe odmakle, to nije razlika koja ne može da se stigne. Nadam se da od Berana počinje naša serija", istakao je Kaluđerović.

Beranci su, s druge strane, otvorili prvoligašku sezonu onako kako su najmanje očekivali, sa pet vezanih poraza, od čega četiri u prvenstvu i jedan u Kupu. Slijede dva gostovanja, protiv Zete i Bokelja, tako da situacija u timu Slobodana Đukića nije nimalo ružičasta...

"Pokazali smo određeni kvalitet, iako smo doživjeli sva četiri poraza. To je naša stara boljka, napadači nikako da prorade. Biće nam teško protiv Zete, ali vjerujem da ćemo makar pružiti dobar otpor", kaže Đukić.

Bonus video: