Volos i Kavala izbačeni u četvrtu ligu

Volos i Kavala nemaju pravo žalbe na ovu odluku, a klubovi su nedavno prvo bili izbačeni u drugu ligu, a potom vraćeni kada su dobili samo kaznu oduzimanja bodova
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2011. 09:33h

Grčka komisija za profesionalni sport nije imala milosti prema Olimpijakos Volosu i Kavalu - dva člana elitnog društva su zbog namještanja utakmica izbačena u četvrtu ligu!

Volos i Kavala nemaju pravo žalbe na ovu odluku, a klubovi su nedavno prvo bili izbačeni u drugu ligu, a potom vraćeni kada su dobili samo kaznu oduzimanja bodova.

Vlasnici dva kluba Makis Psomiadis i Ahiles Beos dobili su doživotnu zabranu bavljenja bilo kakvim poslom u fudbalu.

Umjesto Olimpijakosa i Kavale u eliti će najverovatnije da zaigraju Levadijakos i Doksa, a šampionat čiji je početak zakazan za 27. i 28. avgust biće pomjeren zbog novonastale situacije.

"Odlučni smo da stanemo na put nasilju i korupciji u grčkom fudbalu. Odluka komisije je ispravna i oni koji misle drugačije nisu u pravu", izjavio je Ministar za kulturu i sport u grčkoj vladi Pavlos Gerulanos.

Navijači Olimpijakosa nisu baš najbolje prihvatili ovu vijest, jer su nakon toga izašli na ulice i palili kontejnere, lomili izloge prodavnica, a povrijeđeno ih je sedmoro.

Bonus video: