Bajern i Dinamo Zagreb završavaju posao

Viljareal mora da juri minus od jednog gola protiv Odenzea, kao i APOEL protiv poljske Visle...
0 komentar(a)
Dinamo, Foto: FoNet/EPA
Dinamo, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 22.08.2011. 17:38h

Treba da se dogodi čudo pa da zagrebački Dinamo nakon 12 godina ne zaigra u Ligi šampiona. Nakon pobjede od 4:1 kod kuće protiv Malmea mnogima je ostalo nejasno kako je švedski predstavnik eliminisao Rendžers, jer su „modri” na „Maksimiru” dokazali da su za klasu bolji tim.

Sada je izabranicima Krunoslava Jurčića ostalo da u drugih 90 minuta u Malmeu krunišu veliku predstavu iz Zagreba.

"Siguran sam da smo bolji tim od Malmea i da će revanš to da dokaže. I protivnik se vjerovatno nada da može do iznenađenja, ali se pitamo isključivo mi", rekao je Jurčić.

Viljareal je prije pet dana iznenađujuće poražen u Danskoj od Odenzea, pa sjutra veče na „Madrigalu” od starta mora da juri trijumf kako bi izbjegao katastrofu na samom startu sezone.

"I nakon žrijeba smo znali da ovaj dvomeč može da nam stvori probleme. U prvom meču smo igrali dobro, morali smo da postignemo gol, a onda smo grubo kažnjeni. Ipak, favoriti smo i želimo da igramo Ligu šampiona - kazao je vezista „žute podmornice” Huan Karlos Garido.

Bajern u Cirihu brani pobjedu od 2:0 sa „Alijanc arene”, a trenera Jupa Hajnkesa mnogo više od samog duela sa Švajcarcima brine povreda kuka Ivice Olića koji će da pauzira dva mjeseca.

Hajnkes zato razmišlja da dovede novog napadača do kraja prelaznog roka.

"Pitanje je gdje Bajern sada može da nađe vrhunskog napadača, sa sjajnim karakterom koji govori njemački jezik. Vidjećemo, situacija je teška, ali mislim da imamo sjajan tim", istakao je Hajnkes.

Parovi

APOEL - Visla (prvi meč 0:1)

Genk - Makabi Haifa (1:2)

Malme - Dinamo Zagreb (1:4)

Viljareal - Odenze (0:1)

Cirih - Bajern (0:2)

Srijeda

Rubin - Lion (1:3)

Benfika - Tvente (2:2)

Plzen - Kopenhagen (3:1)

Šturm - BATE (1:1)

Udineze - Arsenal (0:1)

Bonus video: