Orahovac: Još smo na početku, bitno je da nastavimo ovako

"Imamo četiri-pet napadača, a iskreno žao mi je što ne mogu svi da igraju. Imamo najbolji napad u Crnoj Gori, uostalom postigli smo deset golova na četiri utakmice" kaže Orahovac
0 komentar(a)
Orahovac, Foto: Savo Prelević
Orahovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.08.2011. 19:14h

Budućnost je furiozno krenula - četiri pobjede u isto toliko utakmica (od čega tri u gostima), uz deset postignutih i samo jedan primljeni pogodak. Start sezone kakav su u “plavo-bijelom” taboru mogli da priželjkuju, pogotovo kada se zna da je u posljednjih nekoliko sezona početak, kao po pravilu, bio trnovit za Budućnost. Nakon posljednjeg minimalca u Beranama, podgorički tim se izdvojio na čelu tabele, izabranici Miodraga Radulovića jedini su tim sa maksimalnim učinkom u prva četiri kola.

"Šta da kažem, stvarno je krenulo kako treba. Svi u klubu smo zadovoljni, ali još je rano da pričamo o svemu. Ovo što smo uradili do sada je fenomenalno, ali bitno je da nastavimo ovako" kaže Sanibal Orahovac, kapiten Budućnosti.

Trijumf u Beranama stigao je nakon ne baš sjajne partije. Budućnost je zapravo tek u drugom poluvremenu donekle pokazala da je u Berane doputovala kao lider, kao jedan od glavnih, vjerovatno i najveći favorit za titulu...

"Nismo blistali kao što je to bio slučaj na utakmici protiv Zete. Sigurno da ni Berane nije loš tim, pogotovo kada igra na svom terenu. No, nekada treba dobijati i utakmice u kojima se ne odigra baš najbolje. Dešava se i da pobijedite kada niste bolji tim, ali sve je to fudbal" kazao je Orahovac.

Budućnost je ušla u novu sezonu sa prilično izmijenjenim timom, sa nekoliko kvalitetnih pojačanja - Božovićem, Pekovićem, Radonjićem, Adrovićem...

"I lani smo imali dobru ekipu, tu su bili Vuković, te Vukčević i Mugoša. Sada je, međutim, sve krenulo kako treba, novi igrači su pokazali da su prava pojačanja za Budućnost. A mlađi igrači su dobili šansu još prošle sezone, ali sada su stasali i puno im je lakše da igraju" smatra Orahovac.

Budućnost je u prva četiri kola pokazala da ima puno rješenja u napadu, a Orahovac zna kako da pokrene ekipu i kada ne ide baš najbolje...

"Imamo četiri-pet napadača, a iskreno žao mi je što ne mogu svi da igraju. Adrović je pokazao da je veliko pojačanje, Radonjić je takođe iskusan i dobar špic. Imamo najbolji napad u Crnoj Gori, uostalom postigli smo deset golova na četiri utakmice" rekao je iskusni fudbaler.

Budućnost se izdvojila na vrhu sa maksimalnim učinkom, a Rudar je nakon trijumfa nad Mogrenom na dva boda zaostatka u odnosu na lidera... Šampion je ostao na devet bodova, koliko imaju i Petrovac i Mladost.

"Volio bih da konkurencija bude još jača, da se za titulu ne bore samo Budućnost, Rudar i Mogren. Vidjeli smo da je Petrovac dobro krenuo... Kada bi se još neko uključio u trku za titulu, onda bi i liga bila interesantnija, mislim da bi to bilo dobro za crnogorski fudbal" zaključio je Orahovac.

Za Mugošu je mnogo važno da igra

Po nezvaničnim verzijama, napadač Stefan Mugoša trebalo bi da riješi nesporazum sa klubom, mada pod Goricom još nema zvaničnih novosti. Uz Mugošu, “na ledu” je i dugogodišnji prvotimac Petar Vukčević.

"Volio bih da nam se vrate, da obojica riješe svoj status u klubu. Mugoši je mnogo bitno da igra, treba nam i nadam se da će nam se vratiti što prije. On može da bude veliki igrač, šteta je da se ne iskoristi potencijal koji posjeduje. Ne znam kome može da bude od koristi ovakva situacija. Ako ne bude igrao, može samo da stagnira kao fudbaler" rekao je Orahovac.

Bonus video: