Pravi ispit šampionskih ambicija

"Mislim da imamo sasvim dovoljno snage i kvaliteta da slavimo, uz sve uvažavanje ekipe koju tako uspješno vodi Branislav Milačić", kaže trener Rudara Dragan Radojičić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 21:38h

Budvani su uknjižili tri pobjede na startu, ali u posljednja dva meča sa Lovćenom i Sutjeskom nijesu oduševili prikazanim i to je najviše isticao šef stručnog štaba Branislav Milačić. Šampion, međutim, danas u Pljevljima igra prvi derbi u novoj sezoni, protiv aktuelnog osvajača Kupa. Budvani će, dakle, sada biti na neuporedivo većem iskušenju...

"Svaka utakmica je teška, a posebno protiv jakog protivnika kakav je Rudar. Još smo na početku, još se nijesmo “zalaufovali”, a Rudar je kao domaćin favorit u narednom meču. Oni su zadržali prošlogodišnju ekipu koja je pojačana Stojanovićem, dok smo mi mijenjali puno i treba nam vrijeme kako bi sve došlo na svoje", kaže Milačić.

Ostaje da se vidi da li će fudbaleri Mogrena imati pravu, šampionsku inspiraciju u prvom ovosezonskom derbiju...

"Motiva ima uvijek, ali uz motiv postoji i doza potcjenjivanja ili pretjerane samouvjerenosti. U derbijima se, ipak, ne gleda mnogo kako se igra, očekujem pravu takmičarsku predstavu. Ne bih imao ništa protiv da odigramo kao i do sada i da opet zabilježimo pobjedu. Svjestan sam, međutim, da je za pobjedu potrebno da odigramo mnogo bolje", ističe Milačić.

Iskusni stručnjak smatra da su Pljevljaci veoma ozbiljan kandidat za najviši plasman...

"Rudar ima perspektivnog trenera, već sam izrazio pozitivno mišljenje o Radojičiću. Mislim da je on u stanju ne samo da zadrži Rudar na prošlogodišnjem nivou već i da unaprijedi ekipu", dodao je trener Mogrena.

Mogren i Rudar su u finišu prethodne sezone odigrali dva važna meča - Budvani su trijumfom pod Golubinjom napravili odlučujući korak ka tituli, a Pljevljaci potom slavili u finalu Kupa u punel-lutriji na stadionu pod Goricom.

"Sada je drugačije, mi sa znatno izmijenjenim timom dočekujemo naredni meč, mislim bez šestorice igrača koje smo tada imali na raspolaganju... Ali, nebitno. Imali smo imperativ pobjede, dok se Rudar tada čuvao za Kup. Mijenjaju se stvari, sada Rudar ima imperativ i želi da nas dobije kako bi se uključio u trku za prvo mjesto. Mi ćemo pokušati to da iskoristimo", zaključio je Milačić, koji može da izvede najjaču postavu.

Radojičić: Mi smo favoriti

U četvrtom kolu prošlog prvenstva Mogren je nadigran pod Golubinjom i torpedovan sa četiri projektila. Istorija se sada, bar donekle, ponavlja. Opet je četvrta runda na redu, a kome će se ovog puta posrećiti, ostaje da se vidi. Oba tima imaju svoje adute. Budvani su u seriji od tri, Pljevljaci od dvije pobjede, prethodne srijede nadigrali su rivale i još jednom potvrdili šampionske ambicije, pa ostaje da u međusobnom duelu pokažu ko je trenutno, makar za nijansu bolji.

Rudar polako počinje da dobija fizionomiju kakvoj teži trener Dragan Radojičić. Tome je u značajnoj mjeri doprinijelo angažovanje iskusnog golgetera Nenada Stojanovića, takođe i povratak u formu u prošloj sezoni najboljeg strijelca Ivice Jovanovića, čime je poprilično izliječena najveća boljka pljevaljskog prvoligaša, neefikasnost. Koliko ta činjenica olakšava posao stručnom štabu uoči predstojećih duela, a naročito današnjeg, ne treba posebno naglašavati.

"Bez golova nema ni bodova. Dok smo se protiv Bokelja mučili u napadu, gubili smo, a čim smo u nastavku pojednostavili igru, stigla je nagrada u vidu četiri pogotka. E sad, ja ne očekujem da baš istu stvar ponovimo danas protiv aktuelnog šampiona. Ali očekujem da budemo dovoljno dobri za još jedan, treći uzastopni trijumf. Jednostavno, nema razloga da ne budemo optimisti. Imamo sjajnu atmosferu u ekipi, fizički smo maksimlno spremni, igra je sve tečnija i efikasnija, dakle svi preduslovi za prvi ovogodišnji poraz Budvana su tu. Ostaje da pomenute adute iskoristimo na pravi način, u pravo vrijeme i na pravom mjestu i eto nas pri samom vrhu tabele. U svakom slučaju, obećavam da se nećemo obrukati", optimista je mladi strateg Rudara.

Radojičića ne zavarava nešto slabije izdanje Mogrena protiv Sutjeske, jer zna da je njegov tim dovoljan motiv Budvanima da igru podignu na znatno viši nivo. Ali i dodaje da se za konačan ishod, ipak pita Rudar.

"Pa logično je da smo pod Golubinjom mi favoriti, pa čak i ako nam u goste dolazi prvak države. Mislim da imamo sasvim dovoljno snage i kvaliteta da slavimo, uz sve uvažavanje ekipe koju tako uspješno vodi Branislav Milačić", zaključio je Radojičić.

Trijumf popularnim „rudarima“ možda će dodatno približiti mnogo bolja kadrovska situacija. Igumanović i Francišković su opet u punom pogonu, tu je i Useni, što znači da će Radojičić moći i da bira. A za Pljevljake je najvažnije da izaberu tri boda, manje je bitno sa kakvim sastavom.

Bonus video: