Petarda Budućnosti protiv Zete

Budućnost je deklasirala Zetu 5:0, što je najubjedljivija pobjeda "plavih" u gradskim derbijima. Po dva gola za Budućnost postigli su Golubović i Adrović, a jedan Bošković.
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2011. 19:47h

Budućnost je deklasirala Zetu u nekada najvećem derbiju cnogorskog klupskog fudbala - domaćin se poigravao sa komšijama, od početka držao goste u šaci, postigao pet golova... Nakon svega, jedina neizvjesnost do pred kraj meča bila je koliko će golman Zete Saša Ivanović izbrojati golova u svojoj mreži. Zeta je na kraju primila pet, a Budućnost ostvarila najubjedljiviju pobjedu u svim dosadašnjim okršajima protiv ekipe iz Golubovaca.

Malo ko je, međutim, očekivao da će se pod Goricom gledati superiorna Budućnost i totalno posrnula Zeta. “Plavo-bijeli” su međutim, od starta stavili do znanja šta im je cilj - četa Miodraga Radulovića napravila je pritisak, a dva gola nakon prekida u 17. i 20. minutu (oba puta nakon kornera Orahovca sa lijeve strane) i loše procjene golmana Ivanovića stigla su kao nagrada.

Prvi gol je postigao Golubović, dok je tri minuta kasnije isti igrač ponovo krenuo na ubačenu loptu, ali je štoper Radulović zakačio i poslao u sopstvenu mrežu. Prije vodećeg gola domaćin je za nepunih 17 minuta opasno zaprijetio čak u četiri navrata - upravo Golubović u dva navrata i po jednom Bošković i Adrović.

Nakon rano postignuta dva gola, uslijedio je kraći predah, a potom je Admir Adrović u 37. minutu postigao prvi od svoja dva pogotka. Prethodno je Flavio uzeo loptu i ubacio je na suprotnu stativu, Golubović je uklizao i promašio, a napadač domaćih je bio na pravom mjestu i pogodio nebranjenu mrežu.

Budućnost je bila razigrana i u nastavku, a već u sedmom minutu drugog poluvremena najavila potop demoralisanog gostujućeg tima. Flavio je lansirao Adrovića dubinskom loptom, Kaluđerović ga srušio u svom šesnaestercu, a Bošković, kao i u Kotoru u prošlom kolu, bio siguran iz penala.

Sve što je Zeta ozbiljnije napravila bio je pokušaj ofanzivnog veziste Došljaka, koji je izblokiran u 66. minutu. Do kraja je domaćin pokazao da umije da bude raznovrstan u napadu - Flavio je nakon sjajnog prodora fenomenalnim šutem pogodio stativu, rezervista Marko Vukčević poslije lijepog driblina šutirao pored gola, dok je Adrović u 82. minutu udarcem glavom zaposlio Ivanovića.

Nekadašnji mladi reprezentativac nije se, međutim, zadovoljio time - Adrović je pet minuta prije kraja iskoristio asistenciju Radonjića i sa 14-15 minuta matirao Ivanovića, koji je intervenisao, ali nedovoljno da spriječi pogodak.

Budućnost je uknjižila treću uzastopnu pobjedu, a “varvari” su bili u transu...I nakon trećeg meča zaorila se pjesma “Oćemo titulu”!

Radulović: Hvala igračima

Trener Budućnosti Miodrag Radulović komentarisao je ubjedljivu pobjedu bez mnogo euforije...

„Poslije dvije startne pobjede, trebali smo samo da udarimo pečat protiv Zete. A kada od početka postoji želja, borbenost, zalaganje, onda ni rezultat ne može da izostane. Trudimo se da svaku utakmicu odigramo na ovakav način. Moj cilj je uvijek bio da igramo atraktivan, napadački fudbal. Veliko hvala igračima, ali treba da ostanemo ozbiljni, ovo je, ipak, mlada ekipa koju čeka još puno izazova”, rekao je Radulović.

Blistao je Adrović...

„Kako radite na treninzima, tako vam se i vraća. On ima izvanredan učinak u prva tri meča - postigao je tri pogotka, dok su dva penala skrivljena nad njim”.

Nakon uspješne premijere protiv Mladosti i remija sa Grbljem, trener Zete Rade Vešović doživio je težak poraz pod Goricom.

„Nisam mogao da sanjam da će nam se ovako nešto desiti. Vjerovatno su dva brza gola doprinijela da se igrači predaju. Ne znam, moraću da analiziram i tražim razloge, jer je u ovom trenutko teško bilo šta reći - bio je prvi komentar Vešovića.

„Upozorio sam igrače da nam najveća opasnost prijeti nakon prekida, preko Orahovca i Boškovića. A mi smo primili golove upravo na takav način”, dodao je trener Zete.

Fali vam štoper?

„ Definitivno! Imali smo Petrovića, a sada smo ostali sa dvojicom štopera. Nekoliko loših okolnosti se poklopilo”, zaključio je Vešović.

Budućnost - Zeta 5:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.500. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Strijelci: Golubović u 17, Radulović (auto-gol) 20, Adrović u 37. i 85. i Bošković u 53. minutu iz penala. Žuti kartoni: Božović, Adrović (Budućnost), Kaluđerović, Radulović, Novović, Zlatičanin, Došljak (Zeta).

Budućnost: Agović - Božović 7, Đikanović 7,5, Peković 7,5, Radunović 7, N. Vukčević 7, Flavio 7,5, Golubović 8 (M. Vukčević), Bošković 7,5 (Kalezić), Orahovac 7,5 (Radonjić), Adrović 8,5.

Zeta: Ivanović 5, A. Dabić 5, Kaluđerović 5, M. B. Radulović 5, Novović 5, Zlatičanin 5, Božović 5 (M. Dabić), Došljak 5,5, Burzanović 5, Knežević 5 (Orlandić), Korać 5.

Tok meča

Budućnost je bolje krenula, Zeta se opredijelila za defanzivniju igru.

3. minut: Radovoje Golubović je šutirao iskosa sa desne strane, sa oko 12-13 metara, ali je taj šut završio pored gola.

5. minut: Ponovo je Golubović bio u prilici, nakon kornera Orahovca, ali je njegov šut glavom završio, takođe, pored gola.

9. minut: Lijep šut Dragana Boškovića sa ivice šesnaesterca, iskosa sa desne strane, ali je lopta zamalo završila pored lijeve stative.

12. minut: Adrović je sa nekoliko metara odlično šutirao petom, ali je na mjestu bio golman Zete Ivanović.

17. minut: Budućnost vodi 1:0 - Treća sreća za Golubovića, koji je ovoga puta bio precizniji, nakon kornera Orahovca. Golman Zete Saša Ivanović je krenuo ka lopti, ali je zastao na pola puta. Potpuno zasluženo vođstvo Budućnosti.

20. minut: Budućnost vodi 2:0 - Ponovo isti akteri. Orahovac je izveo korner sa desne strane, golman Zete Ivanović je istrčao, ali je nevjerovatno promašio loptu, koja je u petercu došla do Golubovića, koji je nogom bez problema postigao drugi gol.

25. minut: Prvi pokušaj Zete. Balša Božović je izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, lopta tokom leta nije dotakla nikog od igrača, pa je na kraju morao da je izbaci u korner golman Agović.

32. minut: Šut Koraća iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, Agović bez problema hvata loptu.

35. minut: Prvi žuti karton na meču, zaradio ga je Zlatičanin iz Zete zbog igranja rukom.

37. minut: Budućnost vodi 3:0 - Golubovčanima prijeti katastrofa. Flavio je prekinuo akciju gostiju, potom je odlično sa desne strane poslao loptu u šesnaesterac Zete, Golubović je zamalo zakačio loptu, ali je ona došla do Adrovića koji je sa par metara pogodio praznu mrežu.

42. minut: Žuti karton za Adrovića zbog nesportskog faula.

Kraj prvog poluvremena, u kojem je Budućnost potpuno dominirala. Dva puta Golubović i jednom Adrović matirali su večeras nesigurnog Ivanovića. Vođstvo domaćina protiv indisponiranih gostiju moglo je biti i ubjedljivije...

Počelo je drugo poluvrijeme

53. minut: Budućnost vodi 4:0 - Dragan Bošković je bio precizan sa bijele tačke. Penal je iznudio Adrović, koji je bio sam ispred golmana Ivanovića, ali se spetljao. Na njegovu sreću natrčao je Kaluđerović, koji ga je srušio sa leđa, pa je sudija Ranko Spasojević opravdano pokazao na bijelu tačku. Spasojević je, međutim, pogriješio što je Kaluđeroviću pokazao samo žuti karton, pošto je intervenisao kao posljednji čovjek odbrane...

Bošković je postigao gol na svom ovosezonskom meču za Budućnost - tri puta na dva meča protiv Fljamurtarija, te po jedan protiv Grblja, Bokelja i sada Zete.

56. minut: Žuti karton za Došljaka (Zeta) zbog toga što je šutirao nakon što mje sudija zaustavio akciju gostiju.

58. minut: Izmjena u Budućnosti, Radonjić je zamijenio Orahovca, koji je izašao uz velike ovacije navijača Budućnosti.

60. minut: Dvostruka izmjena u Zeti, Orlandić i Dabić su zamijenili Kneževića i Balšu Božovića.

66. minut: Odlična prilika za Zetu, ali je šut Došljaka izblokiran.

70. minut: Druga izmjena u Budućnosti,Kalezić je zamijenio Boškovića

70. minut: Žuti karton za Draška Božovića (Budućnost)

72. minut: Žuti karton za Radulovića (Zeta)

74. minut: Flavio je pogodio stativu, nakon odličnog proigravanja Nikole Vukčevića

75. minut: Treća izmjena u Budućnosti, Marko Vukčević je zamijenio dvostrukog strijelca Golubovića

77. minut: Marko Vukčević se lako oslobodio čuvara, a onda je šutirao pored gola. Odlična akcija mladog fudbalera.

81. minut: Adrović u padu šutira glavom, Ivanović ovoga puta siguran...

85. minut: Budućnost vodi 5:0 - Dabić je izgubio loptu, Flavio je to iskoristio, proigrao Adrovića, koji je postigao drugi gol na meču.

89. minut: Žuti karton za Novovića (Zeta)

Tri minuta sudijske nadoknade

Kraj meča, Budućnost silna u derbiju!

Galerija

Bonus video: