Fabregas potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom

"Da nije bilo Arsena Vengera vjerovatno nikada i ne bih napravio ovakav transfer, on je moj drugi otac. Rastanak sa njim i Arsenalom mi je teško pao, uvijek će biti u mojim mislima", rekao je Fabregas
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2011. 12:33h

Sinoć je postignut konačan dogovor, a danas prije podne je sve stavljeno na papir - Sesk Fabregas je potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom, a potom u dresu sa brojem četiri izašao na travu „Nou kampa” i predstavio se navijačima...

Dok se zahvaljivao svima koji su pomogli u transferu, Fabregas ipak nije zaboravio čovjeka koji mu je najviše uticao na karijeru.

"Da nije bilo Arsena Vengera vjerovatno nikada i ne bih napravio ovakav transfer, on je moj drugi otac. Rastanak sa njim i Arsenalom mi je teško pao, uvijek će biti u mojim mislima. Razgovor koji smo imali u petak Venger i ja bio je jako stresan za mene, bilo je teško reći mu da želim da idem iz Arsenala", rekao je Fabregas.

U Barseloni je spreman da nauči još nešto o fudbalu.

"Znam da u Barsi mogu još mnogo da napredujem, igraću i učiću od sjajnog trenera i fenomenalnih igrača", kazao je španski reprezentativac.

A Barsa je definitivno završila veliki posao, najzad je riješila transfer koji joj je prethodne dvije godine izmicao... Zato su čelnici „blaugrane” odredili čudesno obeštećenje za Fabregasa - ko želi da ga odvede iz rodne Katalonije moraće da plati 200 miliona eura!

Do danas je postojala i dilema koliko je Barsa platila Arsenalu za Fabregasa. „Tobdžije” su dobile 29 miliona odmah, a preostalih 10 će kroz bonuse. Pet miliona će da plati sam igrač (svake godine iz ugovora po milion), a preostalih pet „blaugrana”, ali samo pod uslovom da do 2016. osvoji dvije titule i Ligu šampiona...

"Platili smo 29 miliona za Fabregasa, a ne 40 kao što se pominjalo. Rekli smo da nećemo da damo više od 30 i zato smo srećni. Ipak, postoje bonusi od pet plus pet miliona, ali ćemo pričati kasnije", bilo je sve što je rekao Sandro Rosel, prvi čovjek Katalonaca.

Galerija

Bonus video: