Prazne puške u Golubovcima

"Ovaj bod znači puno za našu podmlađenu ekip", rekao je Zoran Tripković, trener Grblja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2011. 07:43h

Iako je utakmica između Zete i Grblja obilovala šansama sa obje strane, mreže su do kraja ostale mirne. Zeta nije “naplatila” bolju igru u prvom dijelu, dok gosti nisu uspjeli da krunišu dominaciju u nastavku u dobroj mjeri zahvaljujući i sigurnom golmanu Ivanoviću.

"Promašili smo šanse u prvom dijelu, dok smo u nastavku pali, a Grbalj dodao gas. Na kraju smo mogli da ih kaznimo za promašaje da je Korać realizovao šansu. Ne bi, međutim, bilo zasluženo da je bilo ko od rivala osvojio sva tri boda. Najvažnije je, ipak, ne izgubiti meč, idemo dalje, ovaj remi nas neće poremetiti", kazao je Rade Vešović, trener Zete.

Veća uzbuđenja počela su u 11. minutu kada je Došljak nakon ubačene lopte šutirao u bliži ugao, ali je golman Grblja Radulović odlično odreagovao. Ubrzo je Božović odlično šutirao (lopta je prohujala iznad prečke), potom je i Orlandić zaprijetio...Najbolju šansu za domaćina u prvom dijelu prokockao je Knežević, koji je u 28. minutu zahvatio loptu sa sedam-osam metara, ali je Radulović bio dobro postavljen.

U nastavku su Božović na jednoj, te Vuković na drugoj strani oprobali šutevi iz “slobodnjaka”, a nakon toga su Grbljani preuzeli inicijativu i napravili nekoliko odličnih šansi. Domaći čuvar mreže zaustavio je dva pokušaja rezerviste Jankovića, Milić je glavom šutirao pravo u Ivanovića, dok je Bećirović u 73. minutu bio neprecizan nakon poklon-lopte. Zeta je mogla da kazni promašaje gostiju, Korać je imao sjajnu šansu kada je šutirao iz okreta u 83. minutu, ali je golman Radulović odlično procijenio situaciju. Pet minuta kasnije isti igrač je oprobao i udarac glavom, ali je lopta završila preko prečke.

"Ovaj bod znači puno za našu podmlađenu ekipu. Igrali smo sa po mom mišljenju najboljom ekipom lige, tako da imamo dosta razloga da budemo zadovoljni. Zahvaljujem se mojim igračima na prikazanom, kao i domaćinu koji je uvijek korektan", rekao je Zoran Tripković, trener Grblja.

Zeta - Grbalj 0:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 500. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Veselin Đuranović (Podgorica). Žuti kartoni: Mikijelj, Mićić, Vlaisavljević (Grbalj).

Zeta: Ivanović 7,5, A. Dabić 6, Kaluđerović 6,5, M. B. Radulović 7, Novović 6,5, Zlatičanin 6,5 (Rašović), Došljak 6,5, Burzanović 6,5, Božović 6,5 (Kalačević), Knežević 6, Orlandić 6 (Korać 6).

Grbalj: M. Radulović 7,5, N. Radulović 6,5, Mikijelj 6,5, Simunović 6,5, Vuković 6,5, Mićić 6,5, Glavan 6, Kljajević 6,5 (Vlaisavljević), Bećirović 7, Doulias 6,5 (Janković), Milić 6,5 (Jovović).

Bonus video: