Arsenal poručio Sitiju: Hoćete Nasrija? Dajte nam Teveza!

"Nasri želi u Siti, a Tevez želi da napusti klub, a Vengeru treba nova zvijezda kako bi imao sve structure kluba i navijače oko sebe. Ovo izgleda posao u kojem svi dobijaju”, navodi San
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 10:53h

Pošto su se pomirili sa sudbinom da dvojica ponajboljih igrača Sesk Fabregas i Samir Nasri ovog ljeta najvjerovatnije napuštaju klub, u Arsenalu su odlučili da od konkurenata potraže pojačanja – kako prenosi britanski tabloid San, u Arsenalu su od Mančester sitija, koji želi Nasrija, tražili zauzvrat Karlosa Teveza.

„Hoćete Nasrija? Dobro, dajte nam onda Teveza!“, navodno je glasila kontraponuda Arsenala upućena „Građanima“.

San nije baš precizno naveo izvor u klubu koji je otkrio ovu vijest.

“Tevez bi bio pojačanje potrebno da klub napravi iskorak ka vrhu. Nasri želi u Siti, a Tevez želi da napusti klub, a Vengeru (trener Arsenala) treba nova zvijezda kako bi imao sve structure kluba i navijače oko sebe. Ovo izgleda posao u kojem svi dobijaju”, navodi San.

Tabloid piše da Arsenal, koji je blizu da proda Fabregasa Barseloni, procjenjuje Nasrija na 25 miliona funti, što je otprilike polovina koji za Mančester siti vrijedi “oslobađanje” Teveza. Nasriju, međutim, iduće godine ističe ugovor…

Stigao Kolumbijac Kembel

Arsenal je, u međuvremenu, objavio da je dogovorio dolazak 19-godišnjeg talentovanog napadača Deportivo Saprise i kostarikanske reprezentacije, Džoela Kembela.

“Kembel je već pokazao da je fudbaler velikih mogućnosti. Igrao je dobro za reprezentaciju i pored svoje mladosti. Radujemo se što su formalnosti oko transfera završene i što ćemo raditi s Džoelom kad nam se priključi", izjavio je Venger.

Kembel je odigrao šest utakmica za A tim Kostarike i postigao dva gola, prvi debiju protiv Kube na ovogodišnjem Gold Cupu, a drugi protiv Bolivije na Kopa Americi.

Bonus video: