Dogovor je pao: Fabregas u Barseloni!

„Današnji dan je veliki za mog velikog druga i sve navijače Barselone”, napisao je Đerar Pike na Tviteru
0 komentar(a)
Fabregas, Foto: Reuters
Fabregas, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2011. 15:16h

Današnji dan će za sve navijače da ostane upamćen kao dan kada je konačno završena višegodišnja saga i kada je katalonski klub završio veliki transfer - Barsa i Arsenal su se dogovorili i Sesk Fabregas će najkasnije do ponedjeljka da postane igrač „blaugrane”.

Tu vijest su objavili svi španski mediji, a potom su i fudbaleri Barse preko Tvitera poželjeli dobrodošlicu Fabregasu.

„Dobrodošao nazad. Svi smo srećni zbog tebe”, napisao je kapiten Karles Pujol.

Da je posao završen potvrdilo je i sjajno raspoloženje Đerara Pike:

„Današnji dan je veliki za mog velikog druga i sve navijače Barselone”, napisao je odlični štoper.

Iako se još nije oglasio niko od čelnika ni Barselone ni Arsenala, španski mediji ističu da je u pitanju takav dogovor dva kluba - ništa neće da bude potvrđeno dok ugovor ne bude potpisan, jer Barsa u nedjelju igra meč sa Realom u Superkupu Španije, a Arsenal sjutra čeka duel sa Njukaslom na startu Premijer lige.

Zato je i dalje tajna koliko će „tobdžije” da dobiju na ime obeštećenja, ali se pretpostavlja da se radi o cifri od 40 miliona eura.

Međutim, najavljeno je da će Sesk već sjutra da stigne u glavni grad Katalonije, da je sve spremno za veliki povratak i da će da ide sa ekipom u Madrid da gleda „el klasiko”.

A da je Arsenal prošlost za Fabregasa moglo je da se nasluti i prije dva dana kada je Arsen Venger otkrio da ni Španac ni Samir Nasri (samo je pitanje trenutka kada će da pojača Mančester siti) nisu u kombinaciji za utakmicu sa Njukaslom na „Sent Džejms parku”.

Takođe, Francuz je već i namijenio kapitensku traku Robinu van Persiju.

Bonus video: