Budućnost spremna za revanš

"Želimo da opravdamo zbog čega smo glavni kandidati za osvajanje titule", kazao je Orahovac.
71 pregleda 0 komentar(a)
Sanibal Orahovac, Foto: Savo Prelević
Sanibal Orahovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.08.2011. 21:04h

Nova sezona uz poznate (šampionske) želje kada je Budućnost u pitanju počinje u Radanovićima, na jednom od težih gostovanja za “plavo-bijele”. A da je gostovanje u Grblju zaista takvo svjedoči i bliska prošlost, kada je podgorički tim u jeku borbe za titulu položio oružje u Radanovićima.

Fudbaleri Budućnosti, međutim, u novu sezonu po mnogima ulaze kao glavni favoriti za titulu, pa su logični i pobjednički planovi. Podgoričani su u svakom slučaju željni trofeja i uspjeha, a trener Budućnosti Miodrag Radulović vjeruje da je njegova ekipa spremna...

"Cijenimo Grbalj, znamo i kako je Budućnost prošla tamo u prethodnom prvenstvu. Oni su kao i većina ekipa promijenili puno toga, a imaju mlad i disciplinovan tim. Treba, međutim, da mi budemo pravi, da odigramo kako treba", kaže Radulović.

Od koga će zavisiti učinak na meču, od vas ili od Grblja?

"Mislim da ne samo na današnjoj utakmici, već i na svakoj drugoj zavisi od nas", odgovorio je trener Budućnosti u optimističnom tonu.

Radulović ne može da računa na povratnika Draška Božovića koji je u prošlom prvenstvu u dresu Mogrena nakupio kartone, ali će vjerovatno u dresu Budućnosti debitovati nekadašnji štoper Zete Mitar Peković.

A novina je i što će iskusni Sanibal Orahovac sa kapitenskom trakom na ruci predvoditi Budućnost.

"Hvala ljudima iz kluba što su mi ukazali povjerenje, nadam se da ću im se odužiti dobrim partijama", rekao je Orahovac.

Napadač Budućnosti kazao je da zna šta se očekuje od njega i saigrača, od kluba u cjelini...

"Budućnost je uvijek favorit za titulu, to pitanje ne treba ni da se postavlja. Dobro smo radili u proteklom periodu, tako da očekujem pobjedu i kvalitetnu igru u Grblju. Želimo da opravdamo zbog čega smo glavni kandidati za osvajanje titule", zaključio je Orahovac.

Grbljani orni za borbu

Grbalj ima jak ispit već na premijeri, ali i veliki motiv protiv Budućnosti. Trener domaćina Zoran Tripković uzda se u nove snage, a njegov tim je baš kao i većina klubova puno mijenjao tokom ljeta.

"Sigurno veliki ispit za nas, pogotovo ako se zna da imamo najmlađu ekipu u ligi. Naredni meč pokazaće nam koliko smo uradili, mada sam zaista prezadovoljan onim što smo napravili na pripremama na svom terenu i na Zlatiboru. Stiže Budućnost, koja je uz Rudar, Zetu i Mogren glavni kandidat za najviši plasman, ali to ne treba da nas opterećuje i brine. Spremni smo da pružimo maksimum", kaže Tripković.

Tim iz Radanovića nerijetko je znao da iznenadi favorizovanu Budućnost, a tako je bilo i u posljednjem, aprilskom okršaju dva tima (Grbalj je tada slavio sa 1:0 pred svojim navijačima).

"Ovo je novi, podmlađeni tim, uzdamo se u igrače iz sopstvene škole. No, Grbalj je dobijao Budućnost, ali i Zetu i Rudar, tako da ni ovog puta ne bježimo od rezultata. Spremni smo da se borimo sa svima, pa i sa ekipom Budućnosti", zaključio je Tripković.

Trener Grbljana ne može da računa na Glavana i Stijepovića (zbog kartona), dok bivši vezista Mogrena Jovanović kuburi sa povredom.

Grbalj - Budućnost

Radanovići - Stadion Grblja. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Nikola Razić (Podgorica). Početak u 17.30 časova. Prenos na RTCG.

Grbalj (4-4-2): M. Radulović - N. Radulović, Mikijelj, Simunović, Jovanović - Mićić, Manojlović, Janković, Bećirović - Jovović, Milić.

Budućnost (4-4-2): Agović - Cicmil, Peković, Đikanović, Radunović - Onguene, N. Vukčević, Bošković, Flavio - Nikač (Radonjić), Orahovac.

Bonus video: