ISTRAŽIVANJE BBC-JA

Samo 11 engleskih timova prodaju karte za manje od 20 funti

Najjeftinije karte u Premijer ligi Engleske nudi Blekbern Rovers i njihova cijena je 17,5 funti, dok ćete u drugoj engleskoj ligi najjeftinije proći ako odete da gledate Votford
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2011. 12:41h

Samo 11 od ukupno 104 fudbalska kluba u Engleskoj i Škotskoj ponudiće svojim navijačima tokom predstojeće sezone mogućnost da uživaju u mečevima svojih klubova za manje od 20 funti po utakmici.

Istraživanje koje je sproveo BBC sport pokazalo je da su najjeftinije karte za fudbalske utakmice u svim engleskim ligama i u škotskoj Premijer ligi na sjeveru Britanije.

Najjeftinije karte u Premijer ligi Engleske nudi Blekbern Rovers i njihova cijena je 17,5 funti, dok ćete u drugoj engleskoj ligi najjeftinije proći ako odete da gledate utakmice Votforda. Karte za taj tim su 17,3 funte.

Najskuplje karte u Premijer ligi Engleske ima Arsenal. Mečevi tog kluba, koji spadaju u najvišu kategoriju, koštaju i po 100 funti, ali to je samo jedan odsto od ukupnog broja karata tog kluba koji se prodaju pred predstojeću sezonu.

Ipak, čak 60.000 navijača tog londonskog kluba došlo je prošlog vikenda da navija za svoj tim i to u prijateljskoj utakmici sa argentinskim timom Boka juniors.

U Ligi jedan, odnosno trećoj engleskoj ligi, najjeftinije karte imaju Ročdejl i Preston, dok je u šskotskoj Premijer ligi najjeftiniji Invernes.

Istraživanje je pokazalo da je prošle godine prosječno 352.260 navijača tokom vikenda posjećivalo mečeve Fudbalske lige. Stadioni Premijer lige u prethodne tri sezone za svaku utakmicu bili su prosječno ispunjeni 92 odsto.

Predsedavajući Udruženja fudbalskih navijača Malkolm Klark (Macolm Clarke) kaže da fudbal nije postao previše skup za obične navijače, ali da je važno da taj sport nastavi da bude privlačan svim slojevima društva, a ne samo srednjoj i višoj klasi.

"Ovo je industrija u kojoj ima sve više novca koji se uliva kroz medijska prava i ima ga više nego što ga je ikada bilo", rekao je Klark.

Cijene karata za engleske fudbalske utakmice uglavnom je jeftinija od karata na drugim velikim događajima, poput koncerata, pozirišnih predstava ili utakmica u drugim sportovima.

Tako karte za koncert grupe Ajron Mejden (Iron Maiden) u MEN Areni koštaju 43,10 funti, za predstavu Mamma Mia u pozorištu Princ od Velsa koštaju 29 funti, a karta za utakmicu kriketa između Engleske i Indije koštaju 41 funtu.

Jedini klub koji u anketi nije želio da navede cijene svojih utakmica bio je Njukasl junajted, navodi BBC sport

Preporučujemo za Vas