Mogren ispraćen sa tri komada

Budvani su poraženi sa ubjedljivih 3:0, a prvi gol primili već u trećem minutu - bugarski reprezentativac Petar Zanev odmah je stavio do znanja gostima da nemaju čemu ni da se nadaju
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2011. 19:26h

Aktuelni šampion Crne Gore se u dvomeču sa bugarskim Liteksom proveo slično kao i naš prošlogodišnji prvak, Rudar - Bugari su slavili sa 3:0 u revanšu i tako postigli pet golova u ukupnom skoru protiv Mogrena (u prvom meču pod Goricom slavili su sa 2:1). Razlika u zbirnom rezultatu u odnosu na lani je samo u tome što su “žuti” uspjeli da postignu pogodak na dvije utakmice, pošto je Miodrag Zec prošlog utorka doveo Budvane u vođstvo. Liteks je prošlog ljeta u istoj fazi takmičenja slavio sa 1:0 protiv Rudara pred svojim navijačima, a potom se u revanšu u Podgorici prošetao do ubjedljivih 4:0.

Bugarski šampion je, dakle, pravi gorostas u poređenju sa crnogorskim timovima, što samo potvrđuje da je domaći klupski fudbal i dalje na marginama.

Budvani se, istina, nisu mnogo ni nadali pred revanš, ali su najavljivali da će učiniti sve da makar poprave utisak u Loveču. No, umjesto iskupljenja uslijedio je - potop.

Domaćin je vrlo brzo opredijelio dalji tok meča ranim golom reprezentativca Petra Zaneva u 3. minutu. Interesantno da je bek bugarskog šampiona prethodno posljednje dvije zvanične utakmice odigrao na stadionu pod Goricom – prvu protiv reprezentacije Crne Gore u dresu nacionalnog tima, a potom je na podgoričkom stadionu zaigrao i prošlog utorka...

Nakon vodećeg gola Liteksa i atmosfera je bila relaksirana. Bugari su napadali, a reprezentativni štoper Budvana Batak, koji je stisnuo zube i zaigrao sa povredom zadnje lože (iskusni defanzivac je zbog povrede izdržao nepunih 60 minuta), u prvom dijelu uspješno komandovao odbranom Mogrena.

Ni domaćin, međutim, nije imao puno šansi do odlaska na odmor, zapravo kapiten Liteksa Jelenković uputio je najopasniji šut sa 20-ak metara. Sa druge strane, Mogren je pokušavao da učini nešto više nakon kontri – Đorđević je centrirao nakon prodora po lijevoj strani, a sigurni golman domaćina Vinicius pokupio loptu ispred Gluščevića. Jedini šut u okvir gola uputio je Matić, ali njegov pokušaj nije bio naročito opasan za domaćeg golmana.

Na početku drugog dijela Svetoslav Todorov je samo nastavio golgetersku seriju protiv Budvana - nakon dva gola pod Goricom, napadač Liteksa je sigurnim šutem iz penala u 49. minutu povećao prednost bugarskog šampiona (Simović je prethodno faulirao Velingtona u svom kaznenom prostoru). Našeg prvaka je dotukao Janev u 80. minutu, a isto je mogao da učini i Bodurov u 66. minutu, ali je mladi golman Mogrena Miodrag Todorović sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

Naš prvak je priprijetio u finišu, ali Simovićev pokušaj nakon ubačene lopte iz kornera, te Vujovićev šut sa distance nisu bili dovoljni ni za počasni pogodak...

Liteks – Mogren 3:0Loveč – Gradski stadion. Gledalaca: 4.000. Sudija: Andre Mariner (Engleska). Strijelci: Zanev u 3, Todorov u 49. iz penala i Janev u 80. minutu. Žuti kartoni: Kapisoda, Lakić (Mogren).Liteks: Vinicius, Zanev, Berberović, Janev, Bodurov, Jelenković (Žoze), Milanov, Nikolov, Cvetanov, S. Todorov (Flores), Velington (Tijago).Mogren: Todorović, Ivanović, Simović, Batak (Tatar), Lakić, Mirković, Kapisoda, Ćulafić (Bakić), Matić, Gluščević, Đorđević (Vujović).

Bonus video: