Fiorentina ljuta na Mančester zbog „otimanja“ mladog golmana

Sportski direktor Fiorentine je doveo veliku italijansku nadu u Fiorentinu, a Golini je potom je proslijeđen u mlađe kategorije Spala, filijale Fiorentine, na kaljenje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2011. 11:37h

Pantaleo Korvino ljut je kao ris nakon što je Mančester junajted „oteo“ mladog 16-godišnjeg golmana i člana Fiorentine Pjerluiđija Golinija. Šampion Premijer lige je, naime, brzom akcijom privolio golmana U17 reprezentacije Italije da se preseli na Ostrvo.

Sportski direktor Fiorentine je doveo veliku italijansku nadu u Fiorentinu, a Golini je potom je proslijeđen u mlađe kategorije Spala, filijale Fiorentine, na kaljenje. Kad su čuli za njega, u Mančesteru su odlučili brzo da reaguju i na kraju su uspjeli da dobiju pozitivan odgovor od mladog golmana.

U zvaničnom saopštenju na sajtu Fiorentine, Korvino je osudio potez Golinija.

“Imajući u vidu izjave Golinija, iznenađen sam njegovom takvom odlukom. Koristim priliku da zahvalim mladim igračima Faciju, Madrigaliju, Kapeciju, Bernadeskiju i Laceriniju koji su odlučili da potvrde svoju povezanost sa Fiorentinom, ne dozvoljavajući da ih posljednjih dana zanesu lažne engleske sirene. Fakat je da je oko 150 italijanskih igrača izabralo d aide da igra u Englesku, i da NIKO, ponavljam NIKO, nije uspio da se nametne u prvom timu tih ekipa. Zato zahvaljujem porodicama pomenutih igrača koje su izabrale da njihova djeca budu valorizovana na teritoriji Italije i u Fiorentini koja godinama vjeruje u “italijanskim model” i koja ulaže napore da ti igrači budu na putu igračkog i ljuskog napretka koji će im omogućiti da postanu veliki igrači, što smo do sada i dokazali”, kazao je Korvino.

Bonus video: