Arsenal „otima” Savića od Sitija

Ne bi bilo ništa neuobičajeno da Savić prije godinu i po već nije boravio u Arsenalovom kampu, kada je Venger propustio priliku da ga angažuje po mnogo manjoj cijeni
0 komentar(a)
Savić, Foto: Reuters
Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2011. 17:03h

Taman kada se činilo da je prelazak Stefana Savića u Mančester siti gotova stvar, posao bi mogao da “pokvari” drugi elitni klub iz Premijer lige - kako pišu engleski mediji, za defanzivca Partizana i crnogorske reprezentacije zainteresovan je londonski Arsenal.

“Dejli miror” navodi da će se Arsen Venger okrenuti u pravcu Beograda ukoliko ne uspije da dovede Gerija Kejhila iz Boltona, za koga je već ponudio 12 miliona eura, ali su “trotersi” odbili ponudu.

I ne bi bilo ništa neuobičajeno da Savić prije godinu i po već nije boravio u Arsenalovom kampu, u Hertfordšajru, gdje je desetak dana trenirao sa najboljim timom Arsenala. Venger je tada propustio priliku da ga angažuje po mnogo manjoj cijeni, pa bi mogao da ispravi grešku sada kada je Savićeva vrijednost značajno porasla.

Prioritet, međutim, i dalje ima Mančester siti, koji je navodno već ponudio Partizanu 7,5 miliona eura. Ugledni “Dejli telegraf” objavio je prije dva dana da bi 20-godišnji Crnogorac mogao da bude prvi od nekoliko fudbalera koje će Roberto Manćini dovesti u ljetnjem prelaznom roku.

Savić je prije nekoliko godine iz Mojkovca otišao u BSK Borču, gdje se na srpskoj prvoligaškoj sceni odmah izborio za vođu tima, stekavši epitet jednog od najtalentovanijih defanzivaca u Evropi. Partizan ga je uzeo prošlog ljeta, a sada će na njegovoj prodaji zaraditi višestruko.

Bonus video: