Kajević u Borusiji Menhengladbah

Kajević je u minuloj sezoni igrajući za Borču postigao tri gola na 26 utakmica, a već je upisao nekoliko nastupa za mladu crnogorsku reprezentaciju.
0 komentar(a)
kajevic_1, Foto: BLIC/MARKO METLAŠ
kajevic_1, Foto: BLIC/MARKO METLAŠ
Ažurirano: 29.06.2011. 00:28h

Mladi crnogorski reprezentativac i krilni napadač BSK Borče Asmir Kajević, blizu je dogovora sa Borusijom iz Menhengladbaha, objavili su njemački mediji, a “Vijestima” potvrdio njegov menadžer Žarko Peličić.

"Kajević već nekoliko dana trenira sa Borusijom, a prema informacijama koje imam pokazao se u dobrom svijetlu i postoji vjerovatnoća da će narednih dana biti postignut dogovor da postane član Borusije", kazao je Peličić.

Kajević je u minuloj sezoni igrajući za Borču postigao tri gola na 26 utakmica, a već je upisao nekoliko nastupa za mladu crnogorsku reprezentaciju. Kajević je ljevak, ima 21 godinu, a u Borču je stigao 2008. godine, direktno iz rožajskog Ibra.

"Asmir je vrlo mlad fudbaler. Gledali smo ga na nekoliko utakmica u mladoj reprezentaciji Crne Gore, a ovo je prilika da ga vidimo i uživo. Ostaće nekoliko dana i vjerujemo da će nas ubijediti u svoje kvalitete", kazao je njemačkim medijima sportski direktor Borusije, Maks Eberl.

Menhengladbah je njemački fudbalski gigant, nekadašnji osvajač Kupa Uefa (pobjeda u finalu nad Crvenom zvezdom 1979. godine), a minulu sezonu u Bundesligi završio je na 16. mjestu.

Kajević bi tako mogao da postane još jedan crnogorski fudbaler koji se preko beogradske Borče vinuo u orbitu. Jer, transfer njegovog nekadašnjeg saigrača Stefana Savića iz Partizana u Mančester siti, samo što nije realizovan.

"Vrlo smo blizu dogovora sa Mančester sitijem. Sve bi trebalo da bude poznato u narednih nekoliko dana", potvrdio je Žarko Peličić, koji je menadžer i Stefana Savića.

Koliko je transfer blizu, govori i jučerašni tekst “Dejli telegrafa”. Po pisanju uglednog britanskog lista, Savić će biti prvo ljetnje pojačanje trenera Sitija Roberta Manćinija, a vrijednost transfera trebala bi da iznosi šest miliona funti, što je oko 7,5 miliona eura.

Bonus video: