Reprezentativke Gvineje suspendovane sa Mundijala jer su muškarci

Osim što je po svemu sudeći muško, Salimata je optužen i da je igrao za ženske reprezentacije Burkine Faso i Obale Slonovače za određeni novčani iznos.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2011. 12:47h

Dvije igračice fudbalske reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje suspendovane su jer se pokazalo da su muškarci zbog čega im je i zabranjen nastup na svjetskom prvenstvu fudbalerki koje počinje 26. juna u Njemačkoj, objavio je ESPN.

Sestre Salimata i Bilguisa Simpore bile su ključne igračice Gvineje koja je na veliko iznenađenje izborila plasman na Mundijal, a otkrivanjem njihovog pola saznao se i jedan od razloga.

Zbog straha od mogućih sankcija Gvineja je sestre, braću Simpore izbrisala sa spiska igrača za svjetsko prvenstvo.

Ekvatorijalnu Gvineju za švercovanje muškaraca u timu prošle godine tokom afričkih kvalifikacija optužile su Nigerija i Gana, ali Afrički fudbalski savez je sve optužbe odbio iako nikada nije sprovedena istraga.

Salimata Simpore

"Fizički kontakt sa njima tokom utakmice bio je dovoljan da se ustanovi da se radi o muškarcima. Neke stvari se ne mogu tako lako sakriti", kazala ja kapiten reprezentacije Gane Dijana Ankomah.

Osim što je po svemu sudeći muško, Salimata je optužen i da je igrao za ženske reprezentacije Burkine Faso i Obale Slonovače za određeni novčani iznos.

Gvineja je odbacila optužbe da su sestre ipak braća.

"Izmišljotine su rezultat kompleksa manje vrijednosti naših protivnica," navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Ekvatorijalne Gvineje.

Svjetskog prvenstva za žene igra se od 26. juna do 17. jula u Njemačkoj.

Bonus video: