Sa ovakvim igračima je sve lako

- Fudbaleri Barselone bi napravili ovakve uspjehe i sa nekim drugim trenerom. Međutim, ja ne bih isto učinio da nije bilo ovih fantastičnih igrača - istakao je Gvardiola
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.06.2011. 16:28h

Ako se iko i zapitao koja je tajna uspjeha Pepa Gvardiole na klupi Barselone, mladi stručnjak iz Katalonije je dao odgovor.

Tajne, naime, nema - skromno je istakao Gvardiola koji je za tri godine na klupi „blau-grane” osvojio 10 trofeja (tri Primere i dvije Lige šampiona između ostalih) i priznao da su igrači Barse ti koji njega čine trenerom koji se razlikuje od drugih kolega.

- Nema tajne. Moj način rada se ne razlikuje od bilo kog drugog trenera u prvoj, drugoj ili nekoj od nižih liga. Ne smatram da sam bolji od bilo koga. Trudim se da radim svoj posao najbolje što znam, korektan sam prema igračima, pokušavam da ne zapostavim nikoga i da slijedim svoje fudbalske ideje - rekao je Gvardiola.

Sve titule od kada je na trener na „Nou Kampu”, po njegovim riječima, najmanje imaju njegov pečat.

- Fudbaleri Barselone bi napravili ovakve uspjehe i sa nekim drugim trenerom. Međutim, ja ne bih isto učinio da nije bilo ovih fantastičnih igrača. Sve zasluge pripadaju njima - istakao je Gvardiola.

Pep je i kao igrač bio magnet sa trofeje u Barseloni. Osvojio je šest titula prvaka Španije, Kup šampiona, po dva Kupa kralja i Superkupa Evrope...

Bonus video: