Hidink se vraća na „Stemford bridž”

Hidink osjeća da ga čeka još posla u Čelziju. Želi da radi posao svakodnevno i da osvaja titule, da pokuša da Čelziju donese Ligu šampiona - rekao je izvor blizak Hidinku za BBC
0 komentar(a)
Hidink, Foto: REUTERS
Hidink, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.06.2011. 15:42h

U Turskoj baš i nije omiljen, njegova želja je odavno Čelzi, pa se čini da su stvoreni svi preduslovi da se Gus Hidink vrati u London.

Engleski mediji čak i nemaju dilemu, ističu da je samo pitanje dana kada će Holanđanin i zvanično da napusti Tursku, s tim što Čelzi mora da razmišlja i o obeštećenju. Turski fudbalski savez bi, navodno, bio zadovoljan da mu Roman Abramovič isplati obeštećenje od četiri miliona eura (toliko bi Hidink dobio za posljednju godinu ugovora) i posao bi vrlo brzo mogao da bude završen.

- Hidink osjeća da ga čeka još posla u Čelziju. Prije svega, želi da radi posao svakodnevno i da osvaja titule, da pokuša da Čelziju donese Ligu šampiona - rekao je neimenovani izvor blizak Hidinku za BBC.

Holandski stručnjak je preuzeo Tursku u avgustu 2010. i ugovor mu ističe nakon Evropskog prvenstva 2012. godine. Čelzi je vodio u drugom dijelu sezone 2009. i sa londonskim timom je osvojio FA kup nakon što je pobijedio Everton na „Vembliju”. Stigao je i do polufinala Lige šampiona, ali se tada na putu ka finalu ispriječila Barselona i sudija Tom Hening Evrebo.

Za skoro pet mjeseci na klupi Čelzija je upisao samo jedan poraz - od Totenhema na „Vajt Hart lejnu”.

Hidink je, inače, veliki prijatelj sa Abramovičem još iz vremena kada je bio selektor Rusije, a vlasnik Čelzija je više puta istakao da mu je prvi cilj da vrati Holanđanina na klupu.

Čelzi bi se, u slučaju da propadne posao sa Hidinkom, okrenuo Marku Hjuzu, koji je nedavno napustio Fulam. Velšanin je za tim iz Londono igrao od 1995. do 1998. godine.

Bonus video: