Barani sad moraju u punu ofanzivu

Mirna, hladna glava i maksimalna koncentrisanost na svakom dijelu terena, recept su za uspjeh”, kategoričan je šef stručnog štaba Mornara Boris Ljutica.
0 komentar(a)
Mornar - Berane, Foto: Anto Baković
Mornar - Berane, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.06.2011. 12:34h

Iako su na „Topolici” ostvarili pozitivan rezultat (1:1), Beranci ne žele nikakvo opuštanje pred revanš pred svojim navijačima. U slučaju bilo kakve pobjede ili remija bez golova, izabranici Slobodana Đukića ponovo će se takmičiti u elitnom rangu.

"U prvom meču smo zaista dobro igrali, ali i uvjerili se da Mornar ima kvalitetnu ekipu. Oni su i dalje favoriti, ali daćemo sve od sebe. Imamo pozitivan rezultat iz prvog meča, ali to je samo trenutno, dok ne počne utakmica. Očekujem pun stadion, a sigurno je da će doći i ljudi iz Bijelog Polja, Rožaja, Plava... U Beranama je prava fudbalska groznica, imamo priliku da se vratimo u Prvu ligu sa igračima koji su iz našeg pogona. Zbog toga se sve lako pokrene", istakao je Đukić, koji može da izvede najjaču postavu.

Prednost domaćeg terena u prvom meču baraža nije valorizovana od strane fudbalera Mornara. Nepovoljan rezultat i primljeni pogodak donose znatno drugačiji pristup u revanšu. Ofanzivna taktika se nameće kao imperativ. Barani moraju postići makar jedan gol, ukoliko žele status prvoligaša i naredne sezone.

Uloga favorita je sada na strani Beranaca, koji će igrati na svom terenu, nošeni vatrenom podrškom sa tribina. Otežavajuću okolnost predstavljaće i činjenica da u timu neće biti standardnih defanzivaca Mrvaljevića i Tomaševića zbog parnih kartona. U tim se vraća kapiten Vuković.

”Zakomplikovali smo situaciju oko opstanka, ali i sada vjerujem baš kao i pred prvi meč da po kvalitetu zaslužujemo da igramo u eliti i naredne sezone. Trebalo je da primimo pogodak, i da imamo igrača manje na terenu da bi zaigrali onako kako se od nas očekuje. Promašeni penal i brojne prilike da ostvarimo povoljan rezultat sada moramo arhivirati. Pristup je taj koji može donijeti bolji rezultat. Mirna, hladna glava i maksimalna koncentrisanost na svakom dijelu terena, recept su za uspjeh”, kategoričan je šef stručnog štaba Mornara Boris Ljutica.

Barani će u Beranama imati i podršku navijača. Uprava kluba je obezbijedila autobus u kojem će se prema procjenama naći oko pedesetak najvjernijih simpatizera kluba.

Bonus video: