Nisam opterećen, sami se pitamo

"Očekujem da ćemo dobrim rezultatom protiv Bugarske otvoriti put ka baražu, ali i doći u situaciju da budemo najbolji drugi ili da se u oktobru u Podgorici borimo sa Engleskom za prvu poziciju"
97 pregleda 0 komentar(a)
Cico, Foto: Savo Prelević
Cico, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2011. 17:30h

I u posljednjem obraćanju javnosti pred utakmicu sa Bugarima, koja bi Crnoj Gori mogla da otvori vrata raja, od selektora Zlatka Kranjčara mogle su se samo čuti poruke nabijene optimizmom i samopouzdanjem.

Prije nekoliko mjeseci u neformalnom razgovoru sa novinarima, Kranjčar je kazao da "njega Bugari ne mogu iznenaditi". Ostalo je još da se najave pretvore u pozitivan rezultat.

"Što se mene tiče, ja ne osjećam posebno opterećenje pred ovu utakmicu. Došli smo u situaciju da sami odlučujemo o sebi i pred nama je prva od četiri meč-lopte", kazao je Kranjčar, očigledno reagujući na izjavu kapitena Mirka Vučinića, koji je izjavio da se prvi put od kada je u reprezentaciji po malo plaši utakmice.

"Očekujem da ćemo dobrim rezultatom protiv Bugarske otvoriti put ka baražu, ali i doći u situaciju da budemo najbolji drugi ili da se u oktobru u Podgorici borimo sa Engleskom za prvu poziciju", dodao je crnogorski selektor.

Iz Zlatka Kranjčara prosto vrvi optimizam, a za to je zaslužna i statistika. I to odvojena - jedna je vezana za reprezentaciju Bugarske, a druga za njenog selektora Lotara Mateusa.

U kvalifikacijama za Mundijal 2006. godine Kranjčer je dobio Bugare u Sofiji (3:1) i remizirao sa njima kod kuće (2:2), dok je u istoj grupi Mađarska Lotara Mateusa primila u Zagrebi tri gola (3:0), a u Budimpešti izvukla bod kada je već sve bilo odlučeno (0:0).

"Bugari su u Mateusu dobili pravog fajtera za selektora i sigurno da će ući u utakmicu sa željom da nas iznenade, čak se i nadaju da mogu u nekoj varijanti i do drugog mjesta. Takođe, ne zaboravljamo prvih pola sata u Sofiji kada smo samo zahvaljujući sreći i umješnosti golmana Božovića sačuvali svoju mrežu", rekao je Kranjčar.

Crnogorski selektor, dakle, dočekuje Bugare sa respektom, ali još više - sa vjerom u svoju ekipu.

"Mi smo u ovim kvalifikacijama pokazali kvalitet i karakter koji nam omogućava da se izdignemo iznad svega. Vjerujem u sposobnost i znanje mojih fudbalera, vjerujem i u pun stadion i u navijače koji će sigurno našoj igri dati jednu novu dimenziju".

Kranjčar nije zabrinut, uprkos odsustvu Džudovića, Jovanovića, Vukčevića i Boškovića.

"Tek se sad pokazuje koliko je značajno što smo formirali ekipu sa 22 ili 24 igrača. Imam puno povjerenje u igrački kadar koji će istrčati protiv Bugarske, imam puno povjerenje i u Savića, Pejovića i Vlada Božovića".

Krnjčar, po običaju, nije krio sastav, istrčaće ista ona postava koju su objavili mediji, dakle sa Jovetićem na klupi, a Vladom Božovićem u veznom redu po lijevoj strani.

"Jovetić je u kombinaciji i vidjećemo sve do sjutra. Obavio sam nekoliko razgovora sa njim i on je sigurno malo psihološki opterećen zbog povratnih informacija koje idu ka njemu iz Fiorentine, ali ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo donijeti odluku. Uostalom, naravno da nećemo dovesti Jovetića u situaciju da eventualno rizikuje da se povrijedi, već ćemo pažljivo odlučiti kako da ga vratimo na teren", kazao je Kranjčar.

Na kraju, crnogorski selektor je poručio da ima spremnu i prvu postavu i igrače koji će ući sa klupe.

"Sve misli su usmjerene ka pobjedi i spremni smo da odgovorimo svim zahtjevima igre. Naravno, uz veliku potporu publike".

Bonus video: