Đalović: Neće nas Korzika zavarati, Bugari su i dalje opasni

Najvatreniji navijači crnogorske reprezentacije najavili da će sjutra u 19 časova na stadionu pod Goricom navijati kao da je utakmica
63 pregleda 0 komentar(a)
Bugg, Foto: Zoran Đurić
Bugg, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.06.2011. 20:54h

Za pobjedu protiv Bugarske, koja bi Crnoj Gori u subotu veče otključala sva vrata Ukrajine i Poljske, biće dovoljna igra kao u prethodna četiri meča u kvalifikacijama, ubijeđen je napadač Radomir Đalović.

- Dobilo smo tri utakmice sa po 1:0, a ni na Vembliju nismo primili gol. Vjerujte mi, takvu statistiku mogu da imaju samo prave ekipe. Ako odigramo kao do sada, ako budemo držali raspored na terenu i odigramo maksimalno skoncentrasano i agresivno, imaćemo veliku šansu da zabilježimo novu pobjedu, a ona bi nas već približila velikim stvarima - kaže Đalović.

Bugari su prije dva dana gostovali na Korzici, u Ažaksjou, i protiv francuske pokrajine zabilježili ponižavajući rezultat (0:1), ili su ga tako oslovili sofijski mediji.

Po napadaču Amkara, taj poraz ne smije da zavara Crnu Goru.

- Ne znam je li taj rezultat varka, jer bila je prijateljska utakmica i svi reprezentativci Bugarske su završili svoje sezone, ali znam da će Bugari biti opasniji nego na početku kvalifikacijama, kada su okolnosti normalne. Dolaze rasterećeni jer više nemaju šta da izgube. Moramo da budemo jako oprezni - rekao je Đalović.

U odnosu na meč u Sofiji, koji je septembra prošle godine dobijen zahvaljujući golu Zverotića, Crna Gora će imati četiri nova fudbalera: Savića i Pejovića u odbrani, Drinčića u veznom redu i (vjerovatno) Jovetića u napadu.

O šansama da napadač Fiorentine zaigra protiv Bugraske juče se nije moglo saznati ili vidjeti ništa novo, sem da je Stevan ponovo trenirao maksimalnim intenzitetom. Po sprintevima, šutevima i driblinzima, i iznad svega željom za fudbalom, neupućeni sigurno ne bi zaključio da je iza njega osmomjesečna pauza.

- Jovetić je naš veliki dobitak i naša velika prednost u odnosu na prethodne utakmice u kvalifikacijama. Imaćemo još jednog fudbalera koji će jednim potezom moći da odluči utakmicu - dodao je Đalović.

Kako se bliži utakmica, euforija polako raste. Jučerašnji trening Kranjčareve čete na Starom aerodromu bio je posjećeniji od većine prvoligaških utakmica. Navijači su za večeras pod Goricom najavili poseban štimung, a na svakom ćošku samo se traže ulaznice...

- Svjesni smo što nam donosi pobjeda, ali mislim da smo dovoljno iskusni da ne podlegnemo pritisku. Uostalom, odigrali smo mnogo velikih utakmica, i to u ovom ciklusu, od Švajcarske, preko Engleske... - ističe Đalović.

Crna Gora bi trijumfom protiv Bugarske došla u situaciju da u septembru u Kardifu igra utakmicu u kojoj bi pobjeda praktično značila plasman na Evropsko prvenstvo.

- Utakmica nije presudna, jer ako pobijedimo imaćemo još posla do Evropskog prvenstva, a ako ne daj Bože izgubimo ili odigramo neriješeno, i dalje ćemo čvrsto biti na drugoj poziciji. Ali, mi moramo da se postavimo kao da je ovo utakmica koja nam donosi Evropsko prvenstvo i tako moramo da se ponašamo na terenu - zaključio je Đalović.

“Sokoli” će sjutra u 19 sati trenirati na stadionu pod Goricom, uz otvorene kapije, dok će trening na Starom aerodromu u petak, ujedno i posljednji pred utakmicu, biti zatvoren za javnost.

Bonus video: