Remi u madridskom derbiju, Valensija preskočila Real

Portugalac donio prednost "merengesima", a konačan rezultat je postavio je francuski napadač
54 pregleda 0 komentar(a)
Real Madrid - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2018. 20:48h

Nakon 0:0 na "Vanda Metropolitanu", pobjednika nije bilo ni na "Santjago Bernabeuu", ali je makar bilo golova i izbuđenja - završeno je 1:1, uz pogotke najbolja dva igrača "merengesa" i "kolćonerosa" Kristijana Ronalda iAntoana Grizmana.

I nakon svega viđenog, taj remi je i najpravedniji - Real je najbolje šanse propustio u prvom poluvremenu, a Atletiko je, nakon što je poravnao, prijetio da pokvari dobar momenat u kojem se nalazi timZinedina Zidana.

Ronaldo je doveo domaćina u vođstvo u 53. minutu poslije centaršuta Gareta Bejla, ali je ekipa Dijega Simeonea reagovala već u 57. i preko francuskog napadača odgovorila aktuelnom šampionu. Istina, pogotku je prethodila ofsajd pozicija Grizmana, ali sudije nisu zaustavile igru...

"Mislim da smo zaslužili pobjedu, jer smo imali veliki broj šansi i morali smo da postignemo više golova. Sve je moglo da bude drugačije, ali prihvatamo ovaj rezultat i nastavljamo dalje", rekao je Zidan.

Novinare je zanimalo zašto je izveo iz igre Ronalda sredinom drugog poluvremena.

"Imamo mnogo utakmica i dođe vrijeme kada je odmor neophodan. Nije bilo lako nagovoriti ga, ali on je pametan čovjek i zna da je sada bio pravi momenat da odmori", poručio je Francuz.

Situacija na tabeli se nije promijenila, sem što je Barselona uvećala prednost u odnosu na Atletiko na 11 bodova.

Jasno je da titula ide u Kataloniju, a Atletiku, koji ima četiri boda više od Reala, ostaje da se sa komšijama i Valensijom bori za drugu poziciju.

Stefan Savić je odigrao 90 minuta u derbiju, a Atletiko ni peti put zaredom nije izgubio od Reala u gostima.

Ipak, već četiri utakmice nije ni pobijedio - posljednji put je to uradio u februaru 2016. godine kada je na "Bernabeuu" bilo 1:0 golom Grizmana.

"Mi smo došli da pobijedimo i žao mi je što nismo. Na kraju, mogli smo da slavimo, ali i da izgubimo. Kada igrate protiv ekipe kao što je Real morate i da patite, ali i da budete spremni da na to odgovorite", istakao je Simeone i prognozirao završnicu Lige šampiona:

"Za mene je Real favorit za titulu, jer uvijek ima to nešto kada igra u Ligi šampiona. Prirodno je da opet bude šampion", dodao je trener Atletika.

Валенсия - Эспаньол | Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Valensija je golom Gonzala Gedeša pobijedila Espanjol sa 1:0 i preskočila Real na tabeli - sada je treća sa bodom više od Zidanovog tima.

Bonus video: