Favoriti smo protiv svih, samo smo sa Englezima 50-50!

Ne, nisam prepotentan, uvijek sam na zemlji i hladne glave. I ne pričam napamet, već na osnovu onoga što smo pokazali do sada
0 komentar(a)
Cico, Foto: Zoran Đurić
Cico, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.05.2011. 13:29h

Zlatko Kranjčar bio je, kao i uvijek, maksimalno otvoren prema medijima i javnosti kada je danas označio početak “operacije Bugarska”.

Sedam dana uoči meča koji Crnu Goru može da lansira ka neslućenim visinama nije ostavio ni najmanju dilemu šta očekuje ne samo od predstojećeg meča, već i do kraja kvalifikacija, ostavivši samo Englezima podjednake šanse u duelu sa njegovim timom.

"Mi smo favoriti protiv Bugarske, zapravo u svakoj smo utakmici do kraja favoriti. Eto, neka sa Englezima bude 50-50, ni njima ne dajem ni promil prednosti. Ne, nisam prepotentan, uvijek sam na zemlji i hladne glave. I ne pričam napamet, već na osnovu onoga što smo pokazali do sada. Mi moramo da se nosimo sa tom ulogom, a pokazali smo da možemo", kazao je Kranjčar, podsjetivši da je tako govorio i uoči meča sa Švajcarskom i Velsom, te da je obećao i da se ni Engleskoj na Vembliju neće predati, i kada je ostao bez Vučinića.

Iz svake njegove riječi osjećao se pozitivan naboj, Kranjčar je definitivno motivator Murinjovog kalibra.

"Kvalitetni smo i kvalitetniji od Bugarske. Respektujemo protivnika, oni će sigurno doći da nas iznenade, moguće i da se još nadaju da mogu do drugog mjesta. Ali, nećemo im dati, od prvog minuta pokazaćemo im ko je gazda. Nije to potcjenjivački pristup, naprotiv, to je samo realna samouvjerenost. Mi još nismo izgubili utakmicu u kvalifikacijama, nismo primili gol ni na zvaničnim, ni na prijateljskim mečevima. Imaćemo pun stadion, emotivnu publiku, i šta drugo da očekujem osim pozitivan rezultat", nastavio je Kranjčar.

Naglasio je, ipak, da subotnji meč ne bi trebalo doživjeti kao odlučujući, kao da će sve biti gotovo ako se pobijedi Bugarska.

"To je samo prva meč lopta. Imamo mi još posla, ali pobjedom bismo osigurali baraž. Svjesni smo odgovornosti I značaja, I tako ćemo pristupiti I treninzima I utakmici.

Dug prema Bugarskoj iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (remi u Podgorici 2:2 i poraz u Sofiji 4:1) djelimično je vraćen pobjedom u Sofiji.

"Te dvije utakmice u prošlom ciklusu jesu opomena, i naravno da to imamo u vidu. Sada se priča druga priča. Protivnik je skeniran, moj asistent Ali Reza Marzban gledaće ih i na kontrolnoj utakmici koju igraju sa selekcijom Korzike, kako bi donio posljednje vijesti, a posebno obratio pažnju na Brazilca Markinjoša, jedinog igrača kojeg ne poznajem. Slutim, na osnovu spiska, da će protiv nas možda igrati u nekom kombinovanom timu, ali taj njihov kontrolni meč daće nam odgovor – kaže Kranjčar, koji je kazao da Bugarska nije možda igrački, ali jeste po stistemu igre slabija od Švajcarske.

Selektor nije imao dilemu koji rezultat želi u drugom meču u grupi – na Vembliju, između Engleske – Švajcarske.

"Želim da Englezi dobiju, da mi dobijemo I da definitivno otvorimo put do Evropskog prvenstva!

O Jovetiću odlučujem ja, a ne Fiorentina

Naša selekcija će prvi trening odraditi u subotu, ali povratnici Stevan Jovetić i Ivan Fatić već dva dana rade individualno.

"Po onome što sam vidio, mislim da su spremni. Odluku da li će Jovetić igrati, da li će biti od početka, ili će ući kasnije, donijeću narednih dana. Ostalo je još da vidim kako će se ponašati kada počnu treninzi sa grupom. Igrači kakav je Jovetić moraju da se vrate na velikim utakmicama. Sada je trenutak za njegov povratak.

Koliko o Jovetiću odlučuje Fiorentina?

"Mislim da je to moja odluka. Ako oni nisu prelomili da igra, a bio je spreman, to je njihova stvar. Nema razloga da padnem pod uticaj Fiorentine. Samo mogu da saslušam njegovo mišljenje, a on je, čini mi se, spreman I motivisan" kazao je Kranjčar.

Želim da ostanem, odbio sam Aston Vilu i Dinamo

Priča o Kranjčarevom odlasku u Dinamo definitivno je završena, nakon što je zagrebački klub doveo Kruna Jurčića.

Priča o Kranjčarevom ostanku na klupi Crne Gore tek predstoji.

"Ponavljam da sam o Dinamu govorio emotivno kao o klubu koji volim, a nijednog trenutka nisam rekao da dolazim u Dinamo. Naprotiv, uvijek sam govorio da želim da ostanem ovdje, da imam kontinuitet, sad je, normalno, na drugoj strani da to prihvati. Time želim rasteretiti I sebe, I savez I igrače da znamo da smo zajedno, da idemo dalje, a ne da čekamo neke rezultate. Ne opterećujem se nekim ponudama, do sada sam ih odbio sve – od Aston Vile, preko nekih iz Turske, a sada I sam se odrekao Dinama. Time sam pokazao da želim stabilnost I mir, I da svi zajedno idemo da razvijemo I reprezentativni I crnogorski fudbal uopšte.

Bonus video: