Mateus računa na Stilijana Petrova i Markinjosa

Najviše igrača dolazi iz sofijske CSKA, ukupno pet, a najveće zvijezde tima su jedini fudbaleri koji igraju u "ligama petice", obojica u Premijer ligi - Martin i Stilijan Petrov.
0 komentar(a)
Mateus, Foto: Reuters
Mateus, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2011. 17:57h

Selektor Bugarske Lotar Mateus saopštio je danas spisak od 22 fudbalera na koje računa za kvalifikacioni meč protiv Crne Gore, 4. juna u Podgorici.

Legendarni njemački fudbaler pozvao je i vezistu Aston Vile Stilijana Petrova, iako još nije poznato da li će moći da nastupi zbog problema sa ramenom. Izvjesno je da Petrov mora na operaciju, samo je pitanje da li će je obaviti prije ili nakon meča sa Crnom Gorom. Pita se i Aston Vila, koja želi svog fudbalera potpuno zdravog za početak nove sezone.

Na spisku je i Brazilac Markos Markinjos, napadač CSKA iz Sofije, za kojeg će bugari vjerovatno uspjeti da srede pasoš do utakmice u Podgorici. Markinjos je ove sezone na 36 mečeva za "armejce" postigao 13 golova.

Najviše igrača dolazi upravo iz sofijske CSKA, ukupno pet, a najveće zvijezde tima su jedini fudbaleri koji igraju u "ligama petice", obojica u Premijer ligi - Martin i Stilijan Petrov.

Golmani

Nikolaj Mihailov (Tvente) i Vladislav Stojanov (Šerif).

Defanzivci

Ivan Bandalovski (CSKA Sofija), Stanislav Manolev (PSV), Ivan Ivanov (Alanija), Jordan Miliev (Levski), Valentin Ivanov (Steaua), Nikolaj Bodurov (Liteks), Petar Zanev (Liteks) i Rimun Trifonov (CSKA Sofija).

Vezisti

Stlijan Petrov (Aston Vila), Čavdar Jankov (Rostov), Markos Markinjos (CSKA Sofija), Boris Galčev (CSKA Sofija), Ivelin Popov (Gazijantep) i Hristo Janev (Liteks).

Napadači

Spas Delev (CSKA Sofija), Ivan Stojanov (Alanija), Martin Petrov (Bolton), Nikolaj Dimitrov (Kasimpaša), Cvetan Genkov (Visla) i Dimitar Makrijev (Krila Sovjetov).

Bonus video: