Sezona u jednom meču

Mogren rješava prvenstvo - Budvanima treba pobjeda za titulu, dok je Mornar prinuđen da bodove spasa traži na Lugovima. Utakmica počinje u 17.30 časova
0 komentar(a)
ĆELE, Foto: Vesko Belojević
ĆELE, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.05.2011. 17:07h

Čitava sezona u jednom meču - tako se može opisati atmosfera u kojoj fudbaleri Mogrena iščekuju posljednji prvenstveni okršaj sa Mornarom na Lugovima.

Budvani su u srijedu naveče ostali bez trofeja u Kupu (Rudar je slavio nakon penal-ruleta), ali uprkos porazu od Budućnosti u prethodnom kolu na Lugovima, sami rješavaju prvenstvo.

Ukoliko Mogren osvoji tri boda na zatvaranju sezone, slaviće se titula na Lugovima. Sa druge strane, svaki drugi ishod odveo bi “žute” u veliku neizvjesnost, jer bi zavisili od ishoda utakmice između Budućnosti i Sutjeske. Vodeći tandem ima identičan bodovni učinak, ali je Mogren u prednosti zbog boljeg međusobnog skora (dvije pobjede i poraz).

Na Lugovima je mobilno stanje, ekipa je u karantinu, a igrači i stručni štab su nedostupni za javnost do završetka sjutrašnjeg meča... Uprava kluba ispunila je time želju treneru Branislavu Milačiću, koji je smatrao da na takav način treba da “poštedi ekipu”.

U prethodne četiri sezone u elitnoj ligi Crne Gore dva puta je o tituli odlučivalo posljednje kolo. Upravo je Mogren prije dvije godine slavio protiv Jedinstva u Bijelom Polju i osvojio prvu titulu, dok je u premijernom šampionatu Zeta takođe osvojila sva tri boda u Beranama i postala prvi prvak nezavisne Crne Gore.

U aktuelnom trenutku Mogren je svakako favorit protiv Mornara, mada će lider biti na velikom iskušenju, jer su i Baranima (koji vode grčevitu borbu za opstanak), bodovi potrebni...

U finalu Kupa zaigrao je Ćetković, koji je prethodno propustio nekoliko mečeva zbog povrede, ali Budvani nisu kompletni ni u posljednjem kolu. Kapiten Grbić nema pravo nastupa zbog isključenja koje je zaradio u finalu Kupa, dok vezista Mirković ima parne kartone.

Mornar se ne predaje

A bez tri standardna prvotimca zbog kartona (Tomaševića, Lalevića i Jelenića), ali uz veliki motiv i jak kolektivni duh, fudbaleri Mornara žele da iznenade favorizovanog domaćina i na taj način zadrže realne šanse da zaigraju u eliti i naredne sezone.

Ekipa je tokom proljećnje polusezone pokazala da posjeduje kvalitet za opstanak u društvu najboljih, pa izabranici Borisa Ljutice imaju pravo da se nadaju pravom malom podvigu u prijestonici turizma. Recept je poznat - borbeno, odgovorno i angažovano na svakom dijelu terena.

"Jedino tako možete i igrati protiv, makar po imenima, najkvalitetnije ekipe u ligi. Zna se šta je njihov ulog, titula šampiona koju će osigurati u slučaju trijumfa. Naš motiv nije ništa manji. Nekoliko kola se pošteno borimo za goli prvoligaški život, pa zašto bi u poslednjem kolu ta borba bila drugačija. Nećemo osluškivati rezultate sa ostalih terena. I ovoga puta uzdaćemo se u svoj kolektivni duh, bez isticanja pojedinaca, i igru u kojoj možemo da dođemo do povoljnog rezultata", kategoričan je trener Mornara Boris Ljutica.

Bonus video: