Milačić želi da se ćutanjem „poštedi ekipu”

Do subotnje utakmice sa Mornarom na Lugovima, javnosti je na raspolaganju samo sportski direktor kluba Ilija Rađenović.
0 komentar(a)
Tuga Mogrena, Foto: Boris Pejović
Tuga Mogrena, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.05.2011. 20:39h

Mogren je u srijedu veče ostao bez trofeja u Kupu nakon penal-ruleta sa Rudarom, a Budvane u subotu očekuje odlučujuća bitka za titulu (sa Mornarom na Lugovima).

Domaća fudbalska javnost će, međutim, ostati uskraćena za odgovore kako se osjećaju u taboru Budvana u intervalu između dva najvažnija meča u sezoni, jer su u Mogrenu odlučili da do subotnje utakmice prekinu komunikaciju sa medijima.

Predstavnicima “sedme sile” do tada je dostupan samo sportski direktor kluba Ilija Rađenović. Operativac budvanskog kluba pojasnio je da je ovakva inicijativa potekla od šefa stručnog štaba... - To je bila želja trenera Milačića i mi smo mu izašli u susret. On je htio da poštedi ekipu pred meč sa Mornarom, koji nam zaista mnogo znači. Ova odluka odnosi se na igrački kadar i stručni štab. Ekipa treba da ode u karantin i zbog toga smo se odlučili da donesemo ovakvu, možda i nepopularnu odluku - kazao je Rađenović.

Ovakav potez je u svakom slučaju nepopularan, pogotovo što Rađenović ne može da priča o taktici, odnosno pripremi ekipe za naredni okršaj sa Mornarom, ili što kapiten Grbić ne može da pojasni kako se osjeća nakon diskutabilnog isključenja u finalu Kupa...

Mogren u posljednjem kolu sam rješava borbu za titulu - ukoliko Budvani zabilježe pobjedu nad Mornarom, slaviće se na Lugovima. U suprotnom, njihova sudbina zavisiće od ishoda utakmice između Budućnosti i Sutjeske.

Grbić se dopada Olimpijakosu

Sportski direktor Mogrena potvrdio je da je kapiten Petar Grbić na meti Olimpijakosa, zbog čega je, uostalom, i sportski direktor grčkog giganta Darko Kovačević odgledao finalnu utakmicu između Mogrena i Rudara.

- Olimpijakos već duže prati Grbića. No, da nije bilo uspjeha naše reprezentacije ni za njega ne bi vladalo ovako veliko interesovanje. Ukoliko bi naš kapiten zaigrao minut, pet ili šest protiv Bugarske to bi značajno promijenilo sliku.

Grbić se sviđa Grcima, ali još je rano za neku veliku priču. Njega, međutim, prate mnogi, na posljednjem meču bilo je i Poljaka, Portugalaca - rekao je Rađenović.

Bonus video: