Ferguson: Evropski ugled kluba nije na nivou na kom treba da bude

"Uvijek sam govorio da je to oblast u kojoj možemo da budemo bolji. Trebalo je više da pobjeđujemo i zato su mi očekivanja tako velika", rekao je Ferguson novinarima u Londonu.
0 komentar(a)
Ferguson, Foto: REUTERS
Ferguson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.05.2011. 17:53h

Trener Mančester junajteda rekao je danas da evropski ugled njegovog kluba ne odgovara prestižu "crvenih đavola", kao i da želi da osvoji još trofeja kontinentalnog fudbalskog šampiona.

Junajted je dokazao da je bez premca u Engleskoj, gdje ima rekordan broj osvojenih domaćih titula (19) i osvojenih FA Kupova (11). U Evropi, međutim, ima samo tri titule.

Najbolji u Evropi bio je 1968. godine, a Ferguson ga je doveo do titula i 1999. i 2008. godine.

"Uvijek sam govorio da je to oblast u kojoj možemo da budemo bolji. Trebalo je više da pobjeđujemo i zato su mi očekivanja tako velika", rekao je Ferguson novinarima u Londonu.

Škotski trener rekao je da zavidi uspješnijim klubovima, Real Madridu koji ima devet kontinentalnih titula, Milanu sa sedam, Liverpulu sa pet, kao i Ajaksu i Bajern Minhenu koji imaju po četiri.

"To je nivo na kome mi treba da budemo. Moramo brzo da sustignemo rivale. Vjerujem da sadašnji tim ima dovoljno iskustva u evropskim takmičenjima da postigne uspjeh", rekao je Ferguson.

Trener ima skoro 70 godina i svjestan je da će biti teško da baš on dovede ekipu do vrha liste najuspješnijih u Evropi, ali je rekao da ne pati zbog toga. On je kazao da se neće još povlačiti jer želi da stekne još veću prednost u broju osvojenih domaćih titula nad rivalom Liverpulom.

Ferguson je u Junajted došao 1986. godine i trebalo mu je 13 godina da dovede ekipu do prve titule evropskog prvaka, a pet do prvog kontinentalnog trofeja, odnosno Kupa evropskih Kupova 1991.

Ako pobijedi u subotu, mogao bi izjednači rekord engleskog stručnjaka Boba Pejslija, kao jedinog evropskog trenera sa tri evropske titule. Nekadašnji trener Liverpula doveo je "crvene" do kontinentalnog vrha 1977, 1978. i 1981. godine.

Bonus video: