Barsa zbog erupcije vulkana već danas u Londonu

Katalonci imaju neprijatna iskustva sa erupcijom vulkana, pošto su prošle godine iz istih razloga bili prinuđeni da u Milano putuju - autobusom.
51 pregleda 0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2011. 12:33h

Ekspedicija Barselone večeras će doputovati u London, dva dana ranije nego što je planirano, znog nove erupcije vulkana na Islandu koja je već izazvala haos u avio saobraćaju.

Na zvaničnom sajtu Barselone piše da je let u London zakazan za 21 čas, čak četiri dana prije finalne utakmice Lige šampiona protiv Mančester junajteda na "Vembliju".

Gusti pepeo od erupcije vulkana prestavlja veliku opasnt po motore aviona, pa je širom Evrope već otkazano nekoliko stotina letova. Barselona nije željela ništa da prepusti slučaju i rizikuje nova otkazivanja, pa će se fudbaleri i stručni štab ukrcati na prvi sigurni let.

Katalonci, inače, imaju neprijatna iskustva sa erupcijom vulkana, pošto su prošle godine iz istih razloga bili prinuđeni da u Milano putuju - autobusom.

Koliko im je prijala vožnja po španski, francuskim i italijanskim drumovima, najbolje je pokazao rezultat - Inter je slavio sa 3:1, a sedmicu kasnije i eliminisao Barselonu u polufinali Lige šampiona.

Finale na Vembliju igra se u subotu u 20.40 časova.

Bonus video: