Petrović: Potvrdili klasu! Milačić: Osvojićemo titulu!

Trener Budućnosti Saša Petrović cijelu drugu polusezonu obećavao je pobjedu u Budvi. "Obećavao sam i nisam slagao"
130 pregleda 0 komentar(a)
Mića, Foto: Savo Prelević
Mića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.05.2011. 20:25h

Budućnost je nokautirala Mogren usred Budve (2:1) i kolo prije kraja makar malo zakomplikovala situaciju na vrhu. Iako su Budvani i dalje u velikoj prednosti, jer im je u posljednjem kolu dovoljna pobjeda kod kuće protiv Mornara, promocija je makar odložena za sedam dana...

"Krivci" su fudbaleri Budućnosti, koji su na Lugovima odigrali partiju sezone i pokazali da, u najmanju ruku, ne zaostaju kvalitetom za Budvanima.

"Ovo je bio jak test za ovu mladu ekipu. Igrači su ga položili za najvećom ocjenom, pokazali koliko su kvalitetni i perspektivni, uvjerili su se da mogu da pobijede na bilo kojem terenu, da odigraju bez kompleksa. Partija sezone? Odigrali smo mi još nekoliko dobrih mečeva, ali nas nisu pratili rezultati", rekao je Saša Petrović, koji je od kada je preuzeo Budućnost osvojio pet bodova više od Mogrena.

Trener Podgoričana je maltene cijelu polusezonu obećavao pobjedu u Budvi, ali kaže da ne žali previše što utakmica nije odlučivala o titulu.

"Obećavao sam, nisam slagao. Nema potrebe da žalimo, jer ono što je bilo više nije bitno. Bitno je samo ono što dolazi. Presudila je naša mladost, poletnost, i naravno kvalitet koji imaju fudbaleri".

Na pitanje da li se makar malo nada tituli, Petrović je odgovorio:

"Nadamo se, ali se bavimo samo nama. Ionako smo samo mi cijele polusezone igrali ligu "prvih timova", što nije bio slučaj sa našim rivalom", zaključio je Petrović.

Na Lugovima je, inače, gledan pravi derbi, jedna od najboljih utakmica u crnogorskom šampionatu cijele sezone, uz prvoklasno suđenje Aleksandra Markovića sa Cetinja. Oslabljeni Mogren, bez Grbića i Božovića, nije pokazao kvalitet dostojan šampiona, iako je nakon ranog gola Budućnosti bio prinuđen da napada. Nekoliko šansi (Ranđelović u prvom, Vujović u drugom poluvremenu) uglavnom su bile plod stihijskih napada, a ne osmišljenih akcija.

Budućnost je, s druge strane, nakon lijepog gola Mugoše glavom, imala sav prostor ovoga svijeta da dotuče rivala. I pokazala je lepršavost u igri, iako je utisak da je još bolje mogla da koristi prostor u napadu. Do gola Vukovića iz penala (Batak srušio Golubovića) Mugoša je imao još dvije dobre šanse.

Tek u finišu probudio se domaćin, Ratko Zec je nakon kornera nogom zakucao loptu u mrežu, ali vremena za preokret nije bilo. Jedinu šansu imao je Vujović u posljednjim sekundama, ali je sa peterca glavom maltene dodao loptu golmanu Dragojeviću.

I trener Budvana Brano Milačić priznao je da je pobjeda gostiju zaslužena.

"Dogodilo se ono čega sam se plašio. Već treću utakmicu igramo sa potpuno iznuđenom ekipom, sa šestoricom igrača koji su totalno nespremni. Budućnost je to iskoristila i dobila zasluženo. Sreća što ćemo imati priliku da se ispravimo. Nijedna titula se ne osvaja bez krvi i znoja, tako ćemo i mi morati da čekamo zadnje kolo i da se borimo do kraja", rekao je Milaćić, čiji tim u srijedu čeka i finale Kupa sa Rudarom.

"Biće teško, čekaju nas dvije presudne utakmice u četiri dana, ali i dalje vjerujemo u duplu krunu".

Treneru Mogrena nije se dopalo to što su fudbaleri Budućnosti, predvođeni strijelcem Vukovićem, drugi gol slavili tik iz klupu Mogrena, samo što se nisu zagrlili sa stručnim štabom Budvana.

"To me je iritiralo. Takve stvari ne doliče ni nekom timu iz Mauritanije, a kamoli Budućnosti. Ali, zato ćemo dobiti Mornar u posljednjem kolu i biće im još teže", zaključio je Milačić.

U posljednjem kolu Budvani čekaju Mornar, a Budućnost Sutjesku. Da bi se dogodio senzacionalni obrt, Mogren mora da odigra neriješeno ili izgubi, a Budućnost da pobijedi.

U svakoj drugoj varijatni titula će pripasti Mogrenu.

Bonus video: