Pobjeda je imperativ za Barane

Očekujem zalaganje svih pojedinaca u službi kolektiva, izgaranje na svakom dijelu terena i pobjednički karakter koji ima ova ekipa", kategoričan je trener Bara Zlatko Kostić.
0 komentar(a)
Zlatko Kostić, Foto: Savo Prelević
Zlatko Kostić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.05.2011. 08:28h

Barani su se odomaćili na terenu kampa FSCG. Poraz u prethodnom kolu i fenjer težak koliko i igranje u „ nižem“ rangu dodatno opterećuju izabranike Zlatka Kostića. Pobjeda je imperativ, a pitanje koje se postavlja je kako stići do nje kada naspram sebe imate kvalitetnog rivala. Nominalnom domaćinu posao će biti dodatno otežan bez suspendovanih Ceklića i Živkovića i povrijeđenog Mičete.

"Želimo da i naredne sezone igramo u eliti. Samo trijumfom zadržavamo nadu da taj cilj na kraju i ostvarimo. Nećemo gledati u tuđe dvorište. Imamo kvalitet da se suprotstavimo svakom rivalu, pa nema sumnje da će ista situacija biti i u meču sa Zetom. Očekujem zalaganje svih pojedinaca u službi kolektiva, izgaranje na svakom dijelu terena i pobjednički karakter koji ima ova ekipa", kategoričan je trener Bara Zlatko Kostić.

Zeta je odavno osigurala četvrto mjesto, tako da nema rezultatski imperativ protiv fenjeraša. Izabranicima Dejana Vukićevića ostaje da na miru igraju za sebe, pogotovo ako se ima u vidu i da je bodovni učinak u nastavku sezone ispod očekivanog...

"Još ranije smo osigurali plasman na evropsku scenu, tako da sezonu možemo mirno da privedemo kraju. U posljednje vrijeme igrali smo sa ekipama kojima su bodovi bili neophodni - protiv Budućnosti, Mogrena, Sutjeske, sada i sa Barom. Igraćemo ponovo sa najjačim timom, a da je drugačija situacija pružio bih šansu i nekim mlađim igračima", kaže Vukićević.

Trener Zete respektuje formalnog domaćina, ekipu koja je dva kola prije kraja na posljednjem mjestu...

"Igraćemo protiv tima koji vrijedi više nego što tabela pokazuje. Bar je u gotovo čitavom prvenstvu igrao kao gost, mislim da se to odrazilo i na njihove rezultate. Nemamo imperativ, ali vjerujem da ćemo naći motiv da dođemo do pozitivnog ishoda", zaključio je Vukićević.

Bonus video: