Ćulafićev gol otvara put ka tituli

Izuzetno mi je drago što sam baš ja postigao tako važan pogodak - kazao je ofanzivni vezista Mogrena
0 komentar(a)
Ćulafić, Foto: Boris Pejović
Ćulafić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.05.2011. 20:46h

Fudbaleri Mogrena dodatno su se približili cilju nakon trijumfa u Pljevljima, lideru je titula sada nadohvat ruke. A gol koji je Budvanima širom otvorio prolaz ka drugoj tituli prvaka Crne Gore postigao je Danilo Ćulafić, ofanzivni vezista “žutih”.

- Na kraju, ispostavlja se da je tako, a izuzetno mi je drago što sam baš ja postigao tako važan pogodak. Rudar je bolje počeo meč, ali smo mi disciplinovanom igrom uspjeli da stignemo do trijumfa. Svjesni smo da smo napravili veliki korak ka tituli - istakao je Ćulafić.

A da je titula zaista blizu, potvrđuje i podatak da bi Budvani i remijem protiv Budućnosti u narednom derbiju na Lugovima i matematički završili posao...

- Sada imamo sedam dana da se u lijepoj atmosferi i na miru pripremimo za naredni derbi. Nadam se da ćemo sve završiti na isti način, u isto takvoj atmosferi - kaže Ćulafić.

Derbi, međutim, neće biti samo revijalnog karaktera zbog velikog rivalstva između dva vodeća tima, kao i zbog činjenice da bi Budućnost u slučaju trijumfa do posljednjeg kola zadržala makar nadu.

- Derbi nosi neizvjesnost i upravo zbog toga nezahvalno je bilo šta prognozirati. Još nije sve gotovo, tako da ćemo uz veliki respekt prema Budućnosti - koja ima izvanrednu ekipu, probati da pobijedimo i teoretski osiguramo titulu. Daćemo sve od sebe, pokušaćemo da disciplinovanom igrom dođemo do željenog rezultata - naglašava Ćulafić.

Junak trijumfa u Pljevljima nije imao baš puno prostora da se pokaže tokom protekle sezone, prve u dresu “žutih”. Ćulafić je, međutim, u prethodnom kolu na najbolji način iskoristio ukazanu šansu...

- Ovo mi je bio treći meč od kako je stigao trener Milačić, jer sam prethodno igrao u revanšu polufinala Kupa u Petrovcu, a potom sam bio starter na utakmici protiv Dečića. Jedno vrijeme sam bio van stroja zbog povrede, ali to je trajalo dvije nedjelje.

Sada sam ponovo dobio šansu, mislim da sam opravdao očekivanja. Profesionalac sam, a u ovako izvanrednoj ekipi čast je biti među igračima Mogrena, pa i kada ste na klupi ili na tribinama. Sigurno je, međutim, da je posebna čast kada igrate u ovakvom timu - zaključio je Ćulafić.

Bonus video: