SUSPENZIJA ZA SUDIJU

Veselinović je prekršio pravila igre

„Zaključeno je da je sudija Veselinović prekršio svoja ovlašćenja kada je dozvolio da se početak utakmice odloži za 30 minuta”, rekao je član Sudijske komisije FSS Staniša Beljin
56 pregleda 0 komentar(a)
Veselinović, Foto: BETA
Veselinović, Foto: BETA
Ažurirano: 13.05.2011. 17:23h

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije zaključila je da je sudija finala Kupa između Vojvodine i Partizana, Slobodan Veselinović, prekršio pravila igre.

Uz to, dodaje se da je Veselinovićevo suđenje bilo ispod očekivanja i da će pauzirati do daljnjeg.

„Zaključeno je da je sudija Veselinović prekršio svoja ovlašćenja kada je dozvolio da se početak utakmice odloži za 30 minuta”, rekao je član Sudijske komisije FSS Staniša Beljin.

„Takođe, on je grubo prekršio pravila igre jer nije primijenio disciplinske mjere, kada je propustio da isključi po jednog igrača oba kluba”, dodao je Beljin.

Komisija je zaključila da sudija nije primjenjivao isti kriterijum i da je zaslužio slabu ocjenu.

„U 72. minutu je dosudio jedanaesterac za Partizan, a za sličan prekršaj u 83. minutu nije dosudio kazneni udarac za Vojvodinu i time je napravio krupnu grešku. Suđenje je bilo ispod očekivanja, Veselinović je dobio slabu ocjenu i pauziraće do daljnjeg”, rekao je Beljin.

On je dodao da Sudijska komisija čeka DVD snimak utakmice, poslije čega će utvrditi da li je ispravna odluka da se prizna izjednačujući gol Vojvodine, ali I poništi pogodak koji su Novosađani postigli u 80. minutu.

Kao što je poznato, Partizan je u srijedu osvojio Kup Srbije, ali su igrači i stručni štab Vojvodine u 83. minutu napustili teren nezadovoljni suđenjem.