Milačić: Titula je blizu ako slavimo u Pljevljima

Vjerujem da smo spremni i sposobni da odigramo dobru utakmicu u Pljevljima i osvojimo tri boda, čime bismo dospjeli na korak od titule - kaže trener Mogrena
0 komentar(a)
VUJOVIĆ, Foto: Radoje Milić
VUJOVIĆ, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 08.05.2011. 20:25h

Otvorena trka za titulu nastavlja se i nakon 30. prvoligaškog kola - tri runde prije kraja Budvani imaju tri boda prednosti u odnosu na Budućnost. Ta razlika je, međutim, sada dragocjenija za Budvane nego prije nekoliko kola. Pobjeda nad Zetom na Lugovima u posljednjem kolu (2:0) donijela je zadovoljstvo u taboru „žutih”. No, trener Mogrena Branislav Milačić i dalje je oprezan...- Ova prednost je značajna, ali će pravi značaj imati tek nakon subotnje utakmice sa Rudarom u Pljevljima. Ako se prednost održi i nakon narednog kola, onda je titula mnogo blizu - ističe Milačić.

Mogren u narednom kolu gostuje u Pljevljima, potom dočekuje Budućnost, dok će na zatvaranju sezone igrati sa Mornarom na Lugovima. Milačićevu ekipu zapravo očekuju dva meča sa Pljevljacima, jer će se protiv Rudara boriti i za trofej u Kupu (finalni meč igra se 25. maja pod Goricom).

- Misli su usmjerene prema Pljevljima, igraćemo protiv kvalitetne ekipe, mišljenja sam da Rudar igra najljepši fudbal u ligi. Vjerujem, međutim, da smo spremni i sposobni da odigramo dobru utakmicu i osvojimo tri boda, čime bismo dospjeli na korak od titule - naglasio je trener Mogrena.

A potom slijedi i derbi sa Milačićevim nekadašnjim timom, ekipom Budućnosti...

- Sigurno da je i taj meč važan, a Fudbalski savez je napravio dobar potez kada je odlučio da se dva prvoplasirana tima sastanu u pretposljednjem kolu.

Čeka nas pravi derbi, ali idemo redom, ne želim da se igrači sada opterećuju tom utakmicom. U ovom trenutku važniji je meč sa Rudarom, jer ukoliko slavimo u Pljevljima možemo mirnije da odigramo posljednje dvije utakmice.

Ne treba zaboraviti ni finale Kupa, a trenutno nemamo baš veliki fond igrača. Od kada sam došao imali smo i dosta zgusnut raspored i malo „pravih” treninga.

Da bismo odradili na pravi način sve što nas čeka, moramo da budemo koncentrisani do kraja - zaključio je Milačić.

Vujović će ponovo kucatina vrata reprezentacije

Nakon meča sa Zetom, Milačić nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je Nikola Vujović golom obilježio povratak na teren. Ofanzivni vezista Budvana zimus se vratio na Lugove, ali je u prethodnom periodu odmarao zbog povrede.

- Mislim da je Vujović izvanredan fudbaler. On nije pružio ni dio od onoga koliko realno može, lutao je u proteklom periodu, imao je i problema... Siguran sam, međutim, da će igrati sve bolje i bolje.

Nije, dakle, kasno za Vujovića, a kada se potpuno posveti fudbalu, u čemu će imati i veliku podršku porodice, vjerujem da će ponovo kucati na vrata reprezentacije - kazao je Milačić.

Bonus video: