Mornar se još nada

"Ovo je trijumf mojih igrača koji su ga potpuno zaslužili prema svemu viđenom", kazao je trener Mornara Boris Ljutica.
0 komentar(a)
Mornar - Grbalj, Foto: Anto Baković
Mornar - Grbalj, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.05.2011. 08:28h

Jak kolektivni duh, borbenost na svakom dijelu terena, odlična partija Saše Jovovića, lucidnost Ilije Lalevića, uz preciznost Vuleta Vujačića donijeli su prevagu u vrlo važnom meču Mornara u bespoštednoj borbi za goli prvoligaški život.

Rasterećeni gosti bili su bolji rival u uvodnim minutima, prečka je nakon pokušaja Rosija bila saveznik golmana Masoničića, a gol Lalevića u posljednjem minutu prvog poluvremena odredio je tok utakmice i „presjekao“ izabranike Dragana Radojičića.

"Čestitam domaćinu na bodovima. Do njih su stigli potpuno zasluženo. Jeste nas poremetio gol u finišu poluvremena, ali moram da istaknem da me je sramota kako smo izgledali na terenu. Rekao sam i prije meča da sve još nije gotovo, a to potvrđuju i rezultati u donjem domu tabele. Očekuje nas velika borba do kraja, a budite sigurni da će dosta kadrovskih promjena biti već u narednom meču. Mornar je pokazao srce i ono ga je odvelo do pobjede", istakao je vidno rezigniran šef stručnog štaba Grblja Dragan Radojičić.

Strateg gostiju na poluvremenu je „izmiješao“ karte, u vatru bacio rezerviste Martinovića i Vlaisavljevića, ali u igri nije puno toga boljeg dobio. Agilni i izuzetno pokretljivi Jovović je sredinom nastavka u dva navrata opasno priprijetio klubu čiji je zvanično član (trenutno na pozajmici u Mornaru), a u 76. minutu mladi Vujačić je riješio pitanje pobjednika. Akciju je započeo Jovović, nastavio Lalević čije je dobro proigravanje na pravi način ispratio centarfor Mornara i u drugom pokušaju matirao nemoćnog Đurovića.

"Ovo je trijumf mojih igrača koji su ga potpuno zaslužili prema svemu viđenom. Mi ćemo do kraja šampionata igrati fer i korektno, truditi se da svaku moguću priliku iskoristimo na najbolji mogući način, iako imamo zaista težak raspored. Raduje me ovakav pristup, izgaranje na svakom dijelu terena i jasna želja svih igrača da i naredne sezone igramo prvoligaški fudbal. Idemo dalje uzdignute glave", kazao je šef struke Mornara Boris Ljutica.

Bonus video: