"Sin vjetra" ruši sve pred sobom

Kilijan Mbape najmlađi igrač u Francuskoj koji je dao 50 ili više golova
1151 pregleda 0 komentar(a)
Kilijan Mbape, Foto: Reuters
Kilijan Mbape, Foto: Reuters

Kilijan Mbape je učinio da navijači Pari Sen Žermena zaborave Nejmara, ali i da s mnogo optimizma gledaju u nastavak sezone, koja je prepuna očekivanja.

Mladi as "svetaca" je za vikend bio dvostruki strijelac u pobjedi nad Nimom i sa 20 godina, tri mjeseca i dva dana postao najmlađi igrač u istoriji francuske Lige 1 koji je dao 50 ili više golova.

Mbape je od decembra 2015. do danas u svim takmičenjima učestvovao u ukupno 130 pogodaka, računajući nastupe u Monaku, Pari Sen Žermenu i reprezentaciji Francuske.

GOLMANI

Alison (Liverpul) - u skromnom derbiju protiv Junajteda je jednim potezom napravio razliku - kada je u petercu zaustavio Lingarda.

Perin (Juventus) - Bolonja je zaslužila više protiv Juvea, a talentovani golman je čuvao velikana u finišu.

ODBRANA

Subotić (Sent Etjen) - partija protiv Dižona i gol vrijedan tri boda najavljuju povratak na veliku scenu bivšeg reprezentativca Srbije.

Konti (Milan) - "rosoneri" sve teže primaju golove, a povratak desnog beka nakon teške povrede je vijest koja je obradovala svakog na Apeninima.

Zagadu (Borusija Dortmund) - u Borusiji ne postoji fudbaler koji nije opasan po gol. Zagadu je trasirao put "milionerima" ka pobjedi nad Bajerom.

SREDINA

Sterling (Mančester siti) - dugo će se prepričavati način na koji je pogodio posljednji penal protiv Čelsija i donio Sitiju trofej u Liga kupu Engleske.

Azar (Čelsi) - svaka utakmica pokazuje koliko je u stvari prerastao sredinu kakva je Čelsijeva.

Kesi (Milan) - bivši vezista Atalante je neizostavan u sistemu koji je "zategao" Đenaro Gatuzo. Milan grabi ka Ligi šampiona...

Sančo (Borusija Dortmund) - teško da postoji mladi fudbaler koji u ovom trenutku djeluje moćno kao engleski reprezentativac. Borusija se već sprema za ljeto kada će Sančo biti na meti velikana.

NAPAD

Mbape (PSŽ) - o njemu se više ne priča kao o momku koji će da pokori Evropu i svijet. "Sin vjetra", kako ga je nazvao Pele, već je vanserijski igrač.

Mesi (Barselona) - u Sevilji je upisao 50. het-trik u karijeri i stigao do brojke od 650 pogodaka u karijeri.

Jović (Ajntraht) - prvi je strijelac Bundeslige, iza njega su asovi poput Levandovskog i Rojsa. To valjda nešto govori o kvalitetu srpskog napadača.

Dibala (Juventus) - kod Maksa Alegrija je često u drugom planu, ali u Bolonji je za 20 minuta pokazao više nego Kristijano Ronaldo za 90.

Džeko (Roma) - "vučica" ne zna da odigra miran meč, a turbulencije protiv Frozinonea okončane su tek u 95. minutu kada je Džeko pogodio za konačnih 3:2.

Bonus video: