Grbić: Odakle Budućnosti toliki optimizam

Čitam izjave fudbalera Budućnosti, svaki dan prijete da će nas pobijediti, razvaliti, pregaziti. Samo ne znam odakle im toliki optimizam, kao da su oni nas dobili dva puta ove sezone, a ne mi njih - kaže Grbić.
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2011. 10:13h

Do kraja sezone ostalo je još pet kola, ali Mogren ne želi da čeka do kraja - cilj Budvana je da sa tri pobjede u naredna tri meča završe posao prije derbija protiv Budućnosti 21. maja na Lugovima.

U taboru lidera se, međutim, ne opterećuju sve i da međusobni duel sa Podgoričanima bude rješavao pravka. Kapiten Petar Grbić imao je tako autentičnu poruku:

- Ne bih volio da odlučuje ta utakmica, jer imamo lijepu prednost i šansu da ranije završimo posao. Ali, ne plašimo se i uopšte nam ne bi smetalo da derbi protiv Budućnosti bude odlučujući. Duplo smo bolji i to ćemo pokazati na terenu. Čitam izjave fudbalera Budućnosti, svaki dan prijete da će nas pobijediti, razvaliti, pregaziti. Samo ne znam odakle im toliki optimizam, kao da su oni nas dobili dva puta ove sezone, a ne mi njih - kaže Grbić.

Ipak, do utakmice protiv Budućnosti ostala su još tri kola. Protiv Mladost u gostima, Zete kod kuće i Rudara u Pljevljima, Budvani će pokušati da krunišu sve što su uradili u dosadašnjem dijelu sezone, a da na derbiju rezervišu proslavu titule.

- Mladost je prva u nizu odlučujućih utakmica. Dosta toga može danas da se riješi, ali i ne mora. Mi u svakom slučaju nećemo potcijeniti ni Mladost, niti bilo kojeg rivala do kraja - kaže Grbić, koji očekuje izuzetno težak meč protiv svog nekadašnjeg kluba.

- Neće nas zavarati serija Mladosti od četiri uzastopna poraza. U pitanju je mlada i vrlo kvalitetna ekipa, sa mladim i izvanrednim trenerom, koji forsira otvorenu igru ma ko bio protivnik. U ligi u kojoj je većini trenera prioriret isključivo rezultat, takav pristup je prava rijetkost.

Otvorena igra Mladosti mogla bi, na neki način, da olakša posao i Mogrenu.

- Definitivno nam je puno lakše kada protiv sebe imamo rivala koji želi da igra fudbal, a ne rivala koji želi isključivo da se brani. Moramo, međutim, da budem izuzetno oprezni, znamo da smo u prošlom meču dobili Mladost tek u finišu golom iz prve šanse, i to nakon što su oni promašili zicer, a da smo na njihovom terenu u prvom dijelu sezone igrali 2:2 - kaže Grbić, koga raduje i dobar teren.

- Igraćemo na podlozi koja je među najboljima u Crnoj Gori, samo se nadam da neće biti prevelika kiša.

Vanja Tatar je povrijedio list i tek će se danas nakon detaljnih pregleda znati koliko će morati da pauzira. Za razliku od njega, Ardijan Đokaj je na putu oporavka i mogao bi danas da se nađe na spisku fudbalera koji će konkurisati za meč.

Mladost bi potpisala bod

Četiri poraza u nizu uticala su na rasploženje Mladosti. Prvi put ove sezone izabranici Miodraga Vukotića bi pred duel na svom terenu potpisali i bod. I to ne samo iz razloga što na Starom aerodromu gostuje lider, Mogren.

- U najgorem trenutku nam dolazi lider na tabeli. Nismo očekivali da ćemo doći u situaciju da u četiri kola ne možemo da osvojimo ni bod, a imali smo igru i smatram da to nismo zaslužili. I sad smo u prethodnom kolu izgubili od Budućnosti, a imali smo igru i šanse. A uz odbranjeni penal, Budućnost nas je dobila sa 2:0, čak bi se reklo i rutinski. Stvari po nas krenule su loše od duela sa Mornarom, u momentu kada smo odličnim rezultatima došli u poziciju da se borimo za Evropu. Previše smo uzletjeli, valjda, promašili brojne šanse i potcijenili Mornar a onda je sve krenulo niz brdo. No sada, konačno, imamo najmanje kadrovskih problema od početka proljećnjeg dijela šampionata, i više opcija da napadnemo Mogren, jer smo i u Budvi poklekli tek u finišu, a imali smo šansi. Igraćemo otvoreno, napadački jer je to fudbal koji umijemo da igramo i uz malo sreće možemo do remija - kazao je defanzivac Mladosti Marko Radulović.

Podgoričanima će nedostajati suspendovani Šofranac i Krkeljić, a prvi put ove sezone Lončar će biti u zapisniku.

Meč na Starom aerodromu počinje danas u 16.30 časova.

Galerija

Bonus video: